Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kötelező az úszás, de habár...

Kötelező az úszás, de habár viszonylag tudok úszni, pár perc után rosszul leszek. Ezért valami felmentést adnak, vagy meg se próbáljam háziorvosnál?

Figyelt kérdés

Olyan érzés mintha remegne a tüdőm, nehezebben veszek levegőt szinte kapkodok érte és meg kell állnom pár percre hogy "megnyugodjon", de így nem lehet leuszni. Mit tehetnék? Egy év alatt nem tűnt el belőlem ez a dolog, és most azt mondták újra úszásra kell járnom így hogy nem úsztam le. Ha elmennék háziorvoshoz, és ezt elmondanám neki, adna rá valami felmentést vagy ilyesmit, vagy elküldene a fenébe?

Egyszerűen nem megy, nem tudok vele mit kezdeni, nijcs értelme annak hogy mégegy évet ott vergődjek!

2017. szept. 4. 14:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha tényleg valós a probléma, kell, hogy adjanak rá felmentést, vagy akár valami gyógymódot. Egy jobb úszómester is meg tudná mondani, ez mitől van. Ami nem megy, nem kell erőltetni. Vagy inkább az okát kéne megtudni, és hogy mit lehet kezdeni vele.

Még az elején pár karcsapás után nekem is sok volt. Úgy éreztem, nagyon igénybe vesz. De aztán belejöttem. nem próbáltad, hogy megállsz, pihensz kicsit, majd folytatod, és ameddig kell, megállsz? Hátha egy idő után jobban menne.

De lehet, hogy tényleg valami probléma áll mögötte. Az orvos tudná megmondani.

2017. szept. 5. 21:15
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezt tettem mindig, egyre jobban el húzva, ami a gyakorló medencébe ment is, de a kb 2 méter mély vízben már nem. Ha megallok, nem veszi bele azt a hosszt mert nem szabályos, nem szabad megállni, csak a végén de ezt ís úgy, hogy 15 perced van 6 hosszra.

Pszichológusom írt "véleményt", hátha az segít valamit majd a dokinál, de azt mondta az csak 2*2 hétre adhat felmentést és hogy sportorvoshoz kellene menni, de most az hogy oda állok elé és ezt elmondom neki szóról szóra, ismerve a környéket (a megyét) nem foglalkoznának a dologgal, mint anno a terdemmel tették.

2017. szept. 5. 23:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Én a háziorvoshoz mennék. De lehet, sportorvost várnak el, nem tudom.
2017. szept. 5. 23:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm!
2017. szept. 6. 17:20
 5/9 anonim válasza:
Húúúú én is de utáltam álatlánosban :D Nekem "szerencsére" szemölcs jött ki az uszodában, és az orvos felmentett mint a 2 évre, amikor úszni voltunk :D A legjobb pillanat volt, amikor megadták a felmentést :D Amúgy menj el a háziorvoshoz, és ő max továbbküld a pulmonológiára :D 16/f
2017. szept. 7. 19:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Pszichológusom azt mondta, tud adni rá egy papírt, de a háziorvos csak 4 hétre adhat felmentést, de ezt a papírt is csak jövőhét legvégén tudná megcsinálni mert kell a főnök aláírása, az meg szabin van még. Addig valami ötletetek van?
2017. szept. 9. 20:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nincs, egyszerűen gyenge a kondíciód és hamar kifáradsz, akár már pár méter után is...
2017. okt. 31. 22:35
 8/9 A kérdező kommentje:
"Semmi bajod nincs, Gyenge a kondíciód" 😂😂😂😂 igen, egyértelműen gyenge a kondícióm, ezért lettem csak második már harmadjára atlétika versenyen, és ezért nyertünk már otodjere kézilabda versenyt 😂 egyértelmű :)
2017. nov. 1. 09:02
 9/9 anonim ***** válasza:

7-es vagyok:

csak egy lényeges infót felejtettél el közölni; hogy sportolsz már eleve...

És ez máris új fényt vet az egész helyzetre. Bár nem kötözködésként, de nem tudom, hogy az atlétika mennyire számít állóképesség fejlesztésére szolgáló sportnak?! Nekem amikor a doki azt javasolta, hogy olyant kéne csinálnom, ami tényleg állóképesség javít, akkor rögtön jött, hogy futás és úszás, nem javasolta senki az atlétikát! És sajnos hallottam nem egy-két olyan esetről, amikor a nagy sportoló, focista, profi asztali teniszező két hossznál többet nem képes leúszni, mert nem arra a sportágra van ráállva a szervezete, de kitudja. Én most így hirtelen, a többi infó ismeretének hiányában max arra tudok tippelni, hogy nagyon rossz légzéstechnikád lehet a vízben... hiába van állóképességed, levegő nélkül nem tudsz mit csinálni, légszomj. Gondolom egy atlétika edzésen nem tartja úgy vissza az ember a levegőt, mint úszás közben... vagy igen???

2017. nov. 3. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!