A horgászvizsgáról adnak ki utólag valami igazolást?
Volt vizsgám, horgászigazolványom is. Ez normál kék tokos igazolvány.
Horgásztam is jó pár évig. Először ifiként egy bottal, majd felnőttként is. Aztán egyetem, külföld, stb. Szóval jó pár évig nem horgásztam. Most ki akartam váltani 2017-re az engedélyt de azt mondták mutassam be a horgászvizsgáról a bizonyítványomat. Ilyesmit mutatott a srác, hogy ilyen kell neki.
De nekem ilyen nincs. Emlékszem mikor vizsgáztam, utána egyből kitöltötték az igazolványt (fogásinapló. területiengedély stb), és hátsó oldalára bepecsételték, hogy horgászismeretiből beszámolt. Ennyi. Semmi bizonyítvány.
Na és most holvan az a horgász igazolvány amibe be pecsételték, hogy "Horgászismeretekböl beszámolt" ??
Azt most is el kell hogy fogadják, ha bemutatod, az érvényes vizsgának számitt!
Hát barátom újra kell vizsgáznod.
Nekem mondták amikor kihagytam 3 évet hogy a régi papírjaim semmit nem érnek mert kihagytam 1 évet és amiatt kezdhettem nulláról mindent. Nagyon egy aljas sz.r háziak.
1-es Hát ez az! Nem találom. Még szétnézek a garázsban, hátha ott lesz valahol a peca cuccaim között. Ha nem akkor szívás….
2-es Szerintem is megszívattak. Nekem is azt mondták, hogy ha van ilyen bizonyítványom, vagy megvan a régi horgászigazolványom akkor minden gond nélkül kiállítják az új igazolványt. Sőt azt mondták, hogy ha van még hely a régiben akkor azt érvényesítik (raknak bele egy bélyeget), nem számít, hogy 20 éve állították ki.
Most hogy utána néztem a neten, más is jár ebben a cipőben. Régen vizsgázott, akkor még nem volt semmi bizonyítvány, vagy igazolás, semmi a vizsgáról. Csak az igazolvány amit ott helyben kiállítottak. Kihagyott pár évet. Most meg már nem találja a régi igazolványát, de szeretne újat. Sőt van olyan is akinek még az egyesülete is megszűnt azóta. (Mondjuk nálam is ez a szitu. Az egyesült ahol anno vizsgáztam megszűnt miután nem ő nyerte el a tavunk kezelését. Pár éve új egyesült jött létre. Szinte a teljes tagság ugyanaz, csak mégse ugyanaz az egyesült ami anno volt.)
Évi több százmillióból gazdálkodik a MOHOSZ. Egy közepesen elcsalt közbeszerzésnél is pár millióból ki tudnának hozni egy normális számítógépes rendszert ahol tárolnák kinek van vizsgája, kit tiltottak el stb.
Csak meg lett! :)
Tegnap délután csak megtaláltam a garázsban. Úgy van ahogy emlékztem. Nincs hozzá semmiféle biztonyítvány, vagy igazolás a vizsgáról. Annyi van hogy az utolsó oldalon a "HIVATALOS BEJEGYZÉSEK"-nél van egy pecsét "Horgászismeretekből beszámolt", dátum, aláírás. Ennyi.
Holnap megyek be az egyesülethez. Remélem ez alapján kiadják az engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!