Miért ilyen drágák a verseny horgászládák?
Relatív, kinek mi a drága.
Egyébként igen, egyrészt a márkát, másrészt pedig aki ilyet vesz nem kezdő.
Drágák, az tény.
Azonban, ha otthon kezdenél megépíteni egy állítható stéget+ládát, akkor is megdöbbennél mennyiből tudnád összerakni.
Drága az alapanyag, az alumíniumot nem lehet akármivel hegeszteni, a felépítmény pedig legó-szerű összerakós.
Versenyzők nem egy "csupasz" ládán ülnek, állítható lábakon stabilan álló ministéget építenek, rengeteg kiegészítővel, adapterrel... és meg kell fizetni a márkanevet is
Versenyláda jó dolog : lehet
Amíg sík terepről van szó,és reálisan kemény.
Amint már van egy kevés lejtése a területnek : már instabil.
Amint kicsi sár van ,már instabil.
Inkább 1 jó minőségű horgászfotel!
40e forintért vettem az enyémet,a hátnak jó,direkt erre kiképzett,és nem görnyedek rossz minőségű széken vagy tartás nélküli ládán.
Mind a 4 lába külön állítható magasságban,sőt dőlésben is.
Így kb 30-45 fokos parton is tudnék vele horgászni.
Oldalra tehetők univerzális karok,mindkét oldalra,forgatható csalitálcát vettem hozzá!
Alulra stone lap amire pakolhatok,és zárt oldalról így kicsenni semmit se tudnak mivel a lábam között húzom ki a fiókot sínből.
Ez kb 70e forint sem volt!
40e a fotel ,csak a hátam miatt,mert rossz...
Amúgy egy sima 13e forintos szerelhető karos változatot vettem volna.
tehát -27e,a cuccaimat meg féltem ,ezért kellett a stone lap combo az 15.
Másik 15 a csalizótálca,minden ráfér,és a dupla stabilizált (földig levezethető karú )bottartó.
Tehát kb 25e forintból kihozható egy kényelmes cucc ami csalizótálca+bottartó is.
Ez már felérhet versenyládával.
Nekem teljesen.
Persze egy versenyen amikor hipp hopp dolgok kellhetnek és nincs idő pl : a szerelékes ládádat megkeresni akkor jó mert időt spórol meg minden.
Azért, ha fotelból próbálnál rakós bottal horgászni, lenne kellemetlenséged..
A korszerű ládák már ministégen vannak, szinte minden állítható rajta, még háttámlája is van.
Drága... de egy rakós bot ára is félmillió, másfél millió között van.
A versenyládát bármilyen terepen fel lehet állítani, legyen az kövezés, lejtő, vagy akár sáros a part! A jó minőségű ládáknak mind a hat lába teleszkóposan is állítható, kellően nagy tappancsok vannak rajtuk és elbírják a 120 kilós pecást is. Egy ilyen ládának az előállítása nem olcsó, ráadásul a versenyszférát célozzák meg velük nem az átlag horgászt, így ne csodálkozz az árakon.
Azért vannak olcsóbb kategóriák is:
www.horgászláda.hu
Lehet, hogy ezek nem olyan szépek mint egy Tubertini, de tartósak, erősek és bármikor kapsz hozzá alkatrészt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!