Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Miért ilyen drágák a verseny...

Miért ilyen drágák a verseny horgászládák?

Figyelt kérdés
Vannak a verseny horgászdobozok. Sosem értettem miért olyan eszeveszett drágák. Valaki elmagyarázná? Itt is inkább a márkát fizetjük meg? Vagy olyan speciális anyagokat használnak, ami ennyit kóstál? Tudom, hogy pl. az aluminium nem olcsó, na dehát, hogy százezreket kérnének egy ládáért?

2017. ápr. 26. 17:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Relatív, kinek mi a drága.

Egyébként igen, egyrészt a márkát, másrészt pedig aki ilyet vesz nem kezdő.

2017. ápr. 26. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Hat a horgasz szekek? :D
2017. ápr. 26. 18:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Drágák, az tény.

Azonban, ha otthon kezdenél megépíteni egy állítható stéget+ládát, akkor is megdöbbennél mennyiből tudnád összerakni.

Drága az alapanyag, az alumíniumot nem lehet akármivel hegeszteni, a felépítmény pedig legó-szerű összerakós.

Versenyzők nem egy "csupasz" ládán ülnek, állítható lábakon stabilan álló ministéget építenek, rengeteg kiegészítővel, adapterrel... és meg kell fizetni a márkanevet is

2017. ápr. 27. 00:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Versenyláda jó dolog : lehet

Amíg sík terepről van szó,és reálisan kemény.

Amint már van egy kevés lejtése a területnek : már instabil.

Amint kicsi sár van ,már instabil.

Inkább 1 jó minőségű horgászfotel!

40e forintért vettem az enyémet,a hátnak jó,direkt erre kiképzett,és nem görnyedek rossz minőségű széken vagy tartás nélküli ládán.

Mind a 4 lába külön állítható magasságban,sőt dőlésben is.

Így kb 30-45 fokos parton is tudnék vele horgászni.

Oldalra tehetők univerzális karok,mindkét oldalra,forgatható csalitálcát vettem hozzá!

Alulra stone lap amire pakolhatok,és zárt oldalról így kicsenni semmit se tudnak mivel a lábam között húzom ki a fiókot sínből.

Ez kb 70e forint sem volt!

40e a fotel ,csak a hátam miatt,mert rossz...

Amúgy egy sima 13e forintos szerelhető karos változatot vettem volna.

tehát -27e,a cuccaimat meg féltem ,ezért kellett a stone lap combo az 15.

Másik 15 a csalizótálca,minden ráfér,és a dupla stabilizált (földig levezethető karú )bottartó.

Tehát kb 25e forintból kihozható egy kényelmes cucc ami csalizótálca+bottartó is.

Ez már felérhet versenyládával.

Nekem teljesen.

Persze egy versenyen amikor hipp hopp dolgok kellhetnek és nincs idő pl : a szerelékes ládádat megkeresni akkor jó mert időt spórol meg minden.

2017. ápr. 27. 16:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért, ha fotelból próbálnál rakós bottal horgászni, lenne kellemetlenséged..

A korszerű ládák már ministégen vannak, szinte minden állítható rajta, még háttámlája is van.

Drága... de egy rakós bot ára is félmillió, másfél millió között van.

2017. ápr. 27. 20:28
 6/8 anonim ***** válasza:

A versenyládát bármilyen terepen fel lehet állítani, legyen az kövezés, lejtő, vagy akár sáros a part! A jó minőségű ládáknak mind a hat lába teleszkóposan is állítható, kellően nagy tappancsok vannak rajtuk és elbírják a 120 kilós pecást is. Egy ilyen ládának az előállítása nem olcsó, ráadásul a versenyszférát célozzák meg velük nem az átlag horgászt, így ne csodálkozz az árakon.

Azért vannak olcsóbb kategóriák is:

www.horgászláda.hu

Lehet, hogy ezek nem olyan szépek mint egy Tubertini, de tartósak, erősek és bármikor kapsz hozzá alkatrészt.

2017. ápr. 28. 08:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. ápr. 28. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:
A kérdésben a válasz! :D
2017. ápr. 29. 02:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!