Feederre mekkora orsó?
Igen 40 es, 50 es, mehet rá, de figyelembe kell venni
azt is hogy hány méter, és milyen vastag zsinór az ideális a meghorgászni kívánt helyen, hogy az a kiválasztott orsóra
rá is férjen.
Szerintem elég 40-es.
Az ipolyon a 360-as bot átlóg a túloldalra :) Ott gyakorlatilag mindegy.
Komolyabban. Mind a Dunán, mind az Ipolyon a dobási távolságnak határt szabnak a vízviszonyok. A Dunán se dobhatod be nagyon a cuccot, mert elsodorja a víz.
A Dunán, attól függően, hogy mekkora a sodrás, emberes feeder kosarak kellenek. Egy ilyen bot 20-30 méterre körültekintéssel max 120 grammot tud eldobni, ami 50-70 grammos kosarat jelent.
Nagyon nem használhatsz fonott előkét se. Úgyhogy vastag zsinórod lesz előbb-utóbb. 25-ös alá nem mennék semmi esetre sem. A végszerelékre használnék legfeljebb vékonyabb zsinórt, hogy az szakadjon.
Ha meg nagyon szakadsz, akkor elgondolkodhatsz a hajcsavaró és ólomlemez házasításán. Meg a kenyeresvason és a kővel súlyozott krumpliszsákon. Sokkal olcsóbb, mint több száz forintos feeder kosarakat szaggatni.
Valami strapabíró egyszerű fém orsót választanék illeszkedve a bot árfekvésére. A nyeletőfék hasznos lehet, ha vannak márnák, de nem esszenciális. Lehet hátsó fékes is szerintem.
Mondjuk őket venném én (nevist nem veszek): SHIMANO Alivio 4000RC, vagy mondjuk okuma amr 40 rd(hátsófékes)
Az okuma gyengének látszik (kevés csapágy, grafit), de eléggé bevált márka. A shimano meg mindig jó, csak drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!