Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Feederre mekkora orsó?

Feederre mekkora orsó?

Figyelt kérdés
Van egy Nevis Magnum Black Feeder 3,60as botom és erre szeretnék venni egy orsót.Mekkora az ajánlott méret ekkora botra? 4000es orsó elég?

2017. márc. 7. 12:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen 40 es, 50 es, mehet rá, de figyelembe kell venni

azt is hogy hány méter, és milyen vastag zsinór az ideális a meghorgászni kívánt helyen, hogy az a kiválasztott orsóra

rá is férjen.

2017. márc. 7. 13:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Az ipolyon illetve a dunán horgászok főként. Most kezdtem a feedert úgyhogy minden segítséget megköszönnék.
2017. márc. 7. 13:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem elég 40-es.

Az ipolyon a 360-as bot átlóg a túloldalra :) Ott gyakorlatilag mindegy.

Komolyabban. Mind a Dunán, mind az Ipolyon a dobási távolságnak határt szabnak a vízviszonyok. A Dunán se dobhatod be nagyon a cuccot, mert elsodorja a víz.

A Dunán, attól függően, hogy mekkora a sodrás, emberes feeder kosarak kellenek. Egy ilyen bot 20-30 méterre körültekintéssel max 120 grammot tud eldobni, ami 50-70 grammos kosarat jelent.

Nagyon nem használhatsz fonott előkét se. Úgyhogy vastag zsinórod lesz előbb-utóbb. 25-ös alá nem mennék semmi esetre sem. A végszerelékre használnék legfeljebb vékonyabb zsinórt, hogy az szakadjon.

Ha meg nagyon szakadsz, akkor elgondolkodhatsz a hajcsavaró és ólomlemez házasításán. Meg a kenyeresvason és a kővel súlyozott krumpliszsákon. Sokkal olcsóbb, mint több száz forintos feeder kosarakat szaggatni.

Valami strapabíró egyszerű fém orsót választanék illeszkedve a bot árfekvésére. A nyeletőfék hasznos lehet, ha vannak márnák, de nem esszenciális. Lehet hátsó fékes is szerintem.

Mondjuk őket venném én (nevist nem veszek): SHIMANO Alivio 4000RC, vagy mondjuk okuma amr 40 rd(hátsófékes)

Az okuma gyengének látszik (kevés csapágy, grafit), de eléggé bevált márka. A shimano meg mindig jó, csak drága.

2017. márc. 8. 19:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Én az okumát pergetni szeretem. Erre a feederre meg van egy jó orsóm. Nevis syncro 3000. Ipolyra nekem elég, Dunára nem nagyon járok. Tiszára meg valami erősebb szettet összedobok.
2017. márc. 9. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!