Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Feederre minek doboeloke?

Feederre minek doboeloke?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy feederre doboeloket raknak, de megis minek?

Nem az a lenyege h finomitsanak vele a bojlishorgaszok a szereleken?

A feederen alapbol sincs vastag zsinor megis minek ra doboeloke?

2017. jan. 16. 20:55
 1/4 A kérdező kommentje:
Vagy ezt csak tavdobo feederekre erdemes felrakni ?
2017. jan. 16. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kell dobóelőke, ha nem szükséges, és a heavy besorolású feederbotok valós használati értéke is megkérdőjelezhető sok esetben.

A feeder alapvetően egy finomszerelékes peca, ami nálunk furcsán elfajult.

Tele vannak a boltok relatíve olcsó heavy botokkal, amelyek többsége finom szerelékes horgászatra alkalmatlan, a medium, light feldetekből lényegesen kisebb a választék, drágábbak, pedig azok népszerűsítése lenne a valós irány.

Kitalálták nálunk, hogy a feederrel nagyot kell dobni. Miért? Csak!

Nem nagyon találkoztam még olyan feederes reklámfilmmel az itthoni palettán, ami arról szólt volna, hogy 30-40 méterre van egy törés, azt horgásszuk meg, ellenben folyamatosan a 100-120 méteres dobásokkal kábitják a nézöket, sokan pedig ezekből a filmekből tanulnak. Nem csak a jót, a rosszat is.

Sokszor fölösleges a dobóelőke, de akkor kevesebb lenne a reklám anyag, tehát kell az...

2017. jan. 17. 07:03
 3/4 A kérdező kommentje:
Hat igen, nekem eszembe se jut messze szorni feederrel, arra ott vannak a bojlisbotok, ha nagy tav kell ahhoz nyulok.
2017. jan. 17. 13:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha kell a 80méter és felette akkor valszeg nem fogunk 20 gramos method kosárral (ami töltve 40 g körül van) dobálni,előveszik a 70-80-as kosarakat megtöltve 110-120 ,és azért a pillanatnyi terhelés 1 ponton szegény 0.20-as monofilt eltépheti.
2017. jan. 17. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!