Mi a kulonbseg egy feeder, es egy method feeder bot kozott?
A method horgaszat igazabol csak a vegszereleken mulik nem?
Nekem is van egy "mezei feederem" es egy method feederem, de szerintem igazabol nincs sok kulonbseg a ketto kozott.
Nem,nem!
A method a feeder finomított (bár a feeder sem durva) fajtája ,míg feedernél ún. "fenekező" kosár és szokás 15-20 kosár alapozó etetést elvégezni,addig a method egy lehellet finom 0.16 fonott főzsinór (vagy 0.20 esetleg 0.22 monofil) és 0.06-tól kezdve átlag max 0.12-es fonott zsinór,ún. method kosárral ,alapozó etetésnélkül,végzünk "kereső" horgászatot,a csalit az etetőanyag "kupac" közepén felkínálva,átlag egy kis méretű horog (12-16,de 8 mondjuk a legnagyobb),egy szál hajszálelőkén 1 kis csalitüskével.
Akár többször rostált etető (hogy egyből tudjon bontani,és ne csomós legyen) stb...
2# vagyok : elnéztem ,azt hittem am ódszer érdekel.
Botnál : kimondott különbség nincs,hanem az igényekre vesznek botot (célhal mérete,várható hal,és táv.)
Nos : method feeder-re úgy átlag mindig a "lehető" legfinomabb felszerelés szokott illeni.
Ezért pl : sokszor egy 3 méteres light 20-40 G körüli pálca is elég ,30-40 méterekre.
Kb ez lenne így a "method" pálca.Viszont amikor a várható halak már 10-15 kiló körüliek és nem egy lightos peca 3-5 kilós pontykákkal,akkor már szoktak,szoktunk erősebb botokért nyúlni,vagy ha nagyobb táv,esetleg nagyobb kosarak kellenek akkor mondjuk a 3 méteres helyett 3,6 a választandó ,ha 70 méter a táv amit akarunk,de 390 is jöhet,ha 100m köré akarunk nézni.
Én nem vettem direkt methodra botot,a "régi" két 360-as heavy botomat használom.40-120-as dobósúllyal,de kb light vagy medium spiccel,ugyanúgy gerinces,jelzi az apróbb kapásokat.
Lényegében,ha nem 7-8e ft-os bottól várjuk a csodás egy 360 v 390 heavy is jó lehet,ha gerinces illetve finom a spicce,és nem egy merev darab...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!