Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Pergető zsinór minősége...

Pergető zsinór minősége mennyire számít? És bot dobósúlya?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy mi a különbség az 1600Ft/100m és a 4000Ft/100m zsinór között. Ha az olcsóbbra is ugyanazt írják akkor azért ne higgyem el? Ugyanannyi szálas, olyan bevonatos stb. Illetve A második kérdésem pedig, hogy (főleg) csukázni mekkora dobósúlyú bot alkalmas? Illetve egy cég IM6-osa és IM8-asa között mennyi a különbség teherbírásban stb? Vagy kezdőként mindegy, nem azon múlik nekem?

2016. nov. 8. 23:24
 1/3 A kérdező kommentje:
Fonottra gondoltam természetesen:) Ja, meg melyik szín tűnik a legjobbnak?
2016. nov. 8. 23:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Általában a 4000/100m-es sűrűbben szőtt, jobb minőségű. Ha igazán jót akarsz venni, akkor Power Pro, 6000 Ft körül van 135m. Színe szeintem mindegy, jigeléshez még jobb is a rikító színű változat. Vastagsága 10-15 mm közötti legyen a tereptől függően. Mivel én akadós helyen horgászom, így 15-ös van fent, ez már olyan erős, hogy a karnyi vastagságú ágakat feltéptem vele a Berettyón :D

A bot anyagára meg ne nagyon támaszkodj, ezt kézbe kell venni, meg kell nézni a súlyelosztását, illesztését, gerincességét. Például én mikor vettem a Smart Spinemet(240MH), az Exage(ugyanez a hossz, elvileg jobb minőség) ellében tettem rá a voksom. Sokkal jobb súlyelosztása volt a Mantának 8000E Ft-ért olcsóbban(és összességében is könnyebb volt!). Csukázni pedig a leguniverzálisabb egy minimum 40, maximum 50gr dobósúlyú bot. A hazai, átlagos 1-3 kilósakhoz persze. De függ az adott típus akciójától is, pl első pergető botom egy Frenetic HD volt 240-ben(15-42), és gyakorlatilag a 10-30-as Spin Bladem is ugyanilyen gerinces :D Jó pergető botok(amiket ismerek is, különféle árkategóriából):

ET Spin Blade - 13E körül van

Manta Smart Spin 240MH - 11-12E körül lehet

Manta Aspius Spin 240H - 20E

Shimi Aernos Spin 240MH/H - 24-26E

DAM Yagi Spin - 8-11E Ft

Mitchell(meg nem mondom a típusát, de alumíniumnyele van, ezért kellett visszaraknom, pedig az egyik legjobbnak tűnt, amit valaha is fogtam a kezemben) 240 - 18E Ft

Daiwa Exceler Spin 240H - 15-16E Ft

Fox Rage Warrior 240H -14E Ft

Balzer Diabolo Spin vagy Jig vagy Wobbler(mindháromhoz volt szerencsém) - 12-16E Ft.

Ezeket ismerem/fogtam kézbe, remélem, hogy így lesz egy kis támpontod.

2016. nov. 11. 22:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagy segítség volt!!!!!!:) Sok infó volt:)
2016. nov. 13. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!