Miért hideg az úszómedence vize?
Miért jó az, hogy az úszómedence a leghidegebb az összes medence közül?
Értem én, hogy előbb-utóbb nem fázik az ember, ha úszkál, de miért ne lehetne alapból meleg? Legalább 32-34 fokos? Sokkal jobban esne belemenni, nem?
Mert az túl meleg az intenzív sporthoz.
De nyilván bizonyos fok alatt sem lehet.
Hidd el, ahova rendszeresen járnak sportolók edzésre, ott biztosan megfelelő a víz hőmérséklete, mert ők lennének az elsők, akik szólnának, ha valami gond van, hiszen náluk a teljesítmény rovására is megy, ha valami nincs rendben.
Meleg vizes medencéket meg találsz wellness fürdőkben, gyógyfürdőkben.
Nem hideg, a 23 fokos medence a normális. Amit te írsz, az már termálvíz, elviselhetetlen. Amikor vízipólóztam, akkor a Honvéd medence, ahol a meccsek voltak, nem volt fűtött.
Forró víz a virágos sapkásoknak való, aki sportolni jár, annak a normális (23-24) hőmérsékletű víz kell. Ennek egyik pozitív velejárója az is, hogy a Balatonba egyből be tudsz menni mindenféle kellemetlenség nélkül, amikor nem 26 vagy afeletti meelgségű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!