Baj, ha a gubacngatlos etetokosarnak nem hagyok eleg helyet?
Az etetokosar fölé szoktam meg egy gyorskapocst rakni, a bot konnyebb szallitasa erdekebn. Viszont kicsit rovidebb lett most a fotszinor rs az eloketsinorbkozotti resz ahol van az etetokosar. Van egy kis helye csuszni-mozogni, de nem sok. Kb: 8-10cm.
Gatol ez barmit is?
Hát ha jól értem, akkor a hal viszonylag azt a 8-10 centit tudja viszonylag akadálymentesen húzni, ha felveszi.
Aztán a korsár súlyától vagy felakasztja magát, vagy nincs szerencséd és széreveszi az ellenállást.
Én sosem raktam a kosár fölé forgót, így szabadon viheit amíg be nem vágok. Általában régebben amúrra horgásztam így.
Nem mellesleg a módszer nem éppen kíméletes a főzsinór szakadással veszített hallal szemben. Ha a zsinórod a kosár feletti forgó felett szakad el, a halnak cipelnie kell magával a kosarat, míg az valahol el nem akad és le nem tudja tépni magát vagy el nem pusztul. Versenyszabályzatokban emiatt tilos az ilyen szerlékek használata. Nem tudom, hogy hobbi horgászatban tiltja-e bármi, de nem túl etikus.
Ez a szerelék szintén jól szállítható(leakasztod a kosarat és viszed, ahova szeretnéd) és tutira nem kínozza meg az elveszített halat.
A belső zsinórvezetésű kosárral meg kb. fél perc alatt fel tudod kötni a kosár alá a kapcsot horgászat kezdetén.
Értem, köszőnöm a válaszokat!
Már át is kötöttem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!