Tejsavas erjesztésű kukoricát szeretnék készíteni beetetéshez? Ötleteket, recepteket szívesen fogadok!
Savanyú tejet a hűtőből ne a WC-be meg ide-oda öntsd ...!Egy dunsztos üvegbe ,amit napra teszel (nem tűző nap,hanem egy ablakba) lezárva,majd ebből "kefír" savó ,és egyéb lesz.
Ezt ajánlom,hogy először készítsd el!1 nagy vödörhöz kb 1 liter tejből készített "szvötyi" elég.
Majd célzottan tejet savanyíts,magyarul erkély,és a doboz egyik sarkára "szellőzőt" vágsz,amint bukéja van : vödör,bele a mag,és a kefíres "szvötyink",mindennel.
Illetve annyi vízzel,hogy min 2-3 centivel magasabban legyen a folyadék szintje a kukorica felett,majd zárd le ,napra az egészet és várj.
Vannak akik 1 doboz sört (vagy kettőt) öntenek rá,ez egyrészt gyenge (de igen hatásos) íz ,és a sörélesztő gyorsítja a folyamatot ,a legolcsóbb 80-90 ft/doboz árú elég.
majd pár naponta mindig nyisd fel egy picit( ne napon) és egy 1-2 perc múlva öntsd fel ,mert a takarmánykukorica megszívja magát,illetve óvatosan hogy levegő ne kerüljön közé : kevergesd meg!
Persze ízesíteni az elején kell ,kedvencem : a chilis erjesztett kukorica (1 deci tejben töményen 2-3 evőkanál chili-t és 1 közel púpozott kávéskanál őrölt borsot forrástól számítva 1 percig forralom és már az elején ráöntöm)
Lehet, hogy tévedek, szóval ez inkább kérdés semmint hozzászólás, de én úgy tudom, hogy ha sört, vagy bármilyen szénsavas dolgot adunk hozzá, akkor nem tejsavas, hanem vajsavas erjedés lesz.
Ami nem feltétlenül baj, én meleg vízben használok tejsavas és vajsavas dolgokat is, sikerrel.
Köszi a válaszokat!
Én úgy próbálkoztam (az internet alapján),
hogy megmostam egy 3/4-ed vödör takarmánykukoricát, felengedtem vízzel, majd egy kis doboz kefírt kevertem bele plusz 3 ek cukrot.
Azt írták hogy naponta meg kell keverni és egy hét múlva már jó.
Vélemények?
Még nem tudom milyen mert csak tegnap kezdtem.
Kb naponta érdemes óvatosan ,h az éppen magát megszívó kukorica ne törjön meg ,és hogy ne keverj levegőt közé,mert ha belekevered akkor az csak penészedik,ezért lepje el mindig 3-5 centivel!
Cukor meg semmit sem ér ,tegyél bele sörélesztőt és 2 hét múlva szénsavas és alkohol is lesz :) Cukor az alfa&béta amiláz miatt szénsavat kreálna nekünk majd,bár így lehet egy egyjót "durrantani" a vödröt,mert lerepíti a fedőt nekem a sörög keg boroshordó alakú lett sör főzésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!