Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kezdő horgász vagyok mik...

Paca001 kérdése:

Kezdő horgász vagyok mik kellenek az alapvető horgászathoz?

Figyelt kérdés
Tudtok ajánlani olcsó botot és hozzá milyen cuccok kellenek még? Engedély a közeli tavon nem szükséges, de haverommal megyek akinek van.

2016. aug. 8. 09:43
 1/9 anonim ***** válasza:

1.haverodnak van,az nem elég,mert az a haverodé,halőr ugyanúgy megbüntet,lehet nem első alkalommal,de megfog,sőt : rendőr ,területes is megbüntethet,csak ha rendőr büntet meg akkor bíróságra is járhatsz orvhalászatért.

Ha 14 év alatti vagy akkor 1000 ft az engedély.

Könnyebb 1000ft-ot fizetni,mint esetleg bíróságra járni és 100 ezreket fizetni.

2.(ha elmúltál 14 ,mert 14-ig csak úszózhatsz) milyen módszerrel akarsz horgászni?

2016. aug. 8. 10:35
 2/9 anonim ***** válasza:
*Milyen módszerrel,milyen (és kb mekkora) halakra (és mekkorákra kell számítani).
2016. aug. 8. 10:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a horgásztavat, hogy lehet-e náluk turista horgászengedéllyel pecázni. Azt írták vissza, hogy náluk nem kell engedély. Nevis feeder botokat néztem ilyen 8k körül. Bojlis-úszózás. Fogalmam sincs mekkora halak vannak benne, elvinni amurt engednek a legnagyobbat 6kg-ig
2016. aug. 8. 10:42
 4/9 A kérdező kommentje:

[link]

Esetleg ez jó lenne kezdésnek?

2016. aug. 8. 11:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Nos : valamit elnéztél vagy valami,gondolom nem jótékonysági tó.

Na meg ha hivatalos természetvédelmi vagy erdőőr jön ugyanúgy megbüntet téged és a tavat,rendőr szintén.

Úszózni jó a feeder bot ,bojlizni nem veszünk feedert oda bojlis botot.

De nem ajánlom,hogy bojlizz kezdésnek...Max a bojlit mint csalit használd,de bolti bojlit ,mint Carp Zoom vagy Carp Academy,Haldorado,SBS nem éri megvenni ...

Az első kettő márka mutatóba van,Haldorado-ban több a reklám mint anyag(agyontelepített tavakon jó máshol nem) ,az SBS meg 5-6 éve "meghalt".

Érdemes netről rendelni minőségit ,mint (most megfizethetőt írok) pl : Stég márkájú, (1300 ft egy csomag,megéri) ,sensation baits (550 ft az S1 bojli)...

A szett amit írtál nem rossz,de 80g-os...Azzal kb legkisebb kosarakat tudod használni,amibe etető ismét szinte nem megy.

Ha tényleg olcsó kell akkor :

NEVIS AXUM CARP FEEDER 360 8e vagy a sprint feeder 9-ért...

Feeder botra Első fékes orsót szoktunk tenni átlag.

4-5 kilóra egy 0.22-es főzsinórt ajánlok (min 5 kg ).

Na : ugyebár zsinór,orsó,bot van.

Mik kellenek még?

Horog sem árt.

6-os és 8-as lapkás horgot ajánlanék.

nem árt még forgókapocs sem.

Feeder kosarak sem.

valamibe a halat is tenni kell : drótszák ugyebár tilos,vagy nagyméretű pontzsák vagy merevítős haltartó.

Valamivel ki is kell venni a vízből,tehát egy merítőháló.

Valamire a botot is kell tenni -> Bottartók ,botonként 2 (felejtsük el a parasztos földre,sárba a végét logikát).

Illetve a kosarat rögzíteni kell : Gumiütköző,és gumi kapocs!

Meg min. 2 vödör (keverni)

nagy vonalakban ennyi,Így már van bot,orsó,az orsón zsinór,egy feeder szereléket rátudunk tenni,letudjuk tenni a botot fixen,ha kapás van kitudjuk venni a merítővel,és tudjuk tárolni a halat.

Ajánlom : horogszabadító,ha mélyre megy kellhet.

Úszózásnál pedig úszók.először csak a "fix" 2-3 pontos úszókat javaslom a felfektetőset nem,mert kezdőként olyan könnyű összeb.szni ,hogy könnyen elviszi a kedvet.

EXNER PALLAS 4 G <--- például.

Ha csak 20-30 méterre gondolkozol ,akkor bőven elég egy 2-3 grammos,távolabbra meg ne akarj úszózni.

Úszókon kívül pedig : ólomkészlet ,és vannak ugyanolyan készletekbe szilikoncsövek

2016. aug. 8. 12:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ. Pedig tényleg ezt írták, hogy náluk nem kell engedély. Amúgy rendőrök szoktak járni vidéki tavakra? Baranya megye
2016. aug. 8. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen szoktak.

Nem mindig mindennap óránként 3x de elvétve szoktak...

2016. aug. 8. 12:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kéne ebbe invesztálnod, amíg ki nem próbáltad a horgászat mibenlétét. Természetes, nem horgászott tavon meg eleve hülyeség bojlival próbálkozni. Egy horgásztó az más. Abban mesterségesen nevelt, "művi" táplálékot megszokott hallak élnek. Nagyobb valószínűséggel veszik fel a mesterséges csalit.

Én a te helyedben keresnék valakit aki rendelkezik (nem lejárt!) engedéllyel, és elkísérném egy párszor olyan helyekre, ahol van valami kilátás arra, hogy fog is valamit. A két botjából az egyikre vigyázhatsz. Ha halőr jön, nem kell tudnia, hogy te horgászol. Te mint néző vagy jelen. Ha megfogott a dolog, ha rabul ejt, akkor kezdhetsz gondolkodni a felszerelésen.

2016. aug. 9. 14:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Voltam már párszor rokonnal és megfogott, azért mennék most baráttal, mert azért így még jobb lehet
2016. aug. 10. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!