Krik sziget körül az adriaiu-tengeren horgászatről valaki tud mondani okosat?
Pl. fenekezés/úszózás/pergetés?
csali?
etetés?
Előre is köszi a válaszokat!
Attól függ mire,mi horgásztunk hajóról 2.2 m-es SURF botokkal,átlag a legkisebb horog 8/0 volt,75kilós szakítóval,atlanti tonhalra (nem,nem a discoveris 300 kilósak,ezek átlag "csak 40-80 kilsóak,140 a rekord),nagy élmény ,egyszer akadt,akkor is gyenge volt a 75ös,és ment is,azon kívül csak Bonitot ,merdhi makrahalat,trachinot fogtunk,igaz ezek úgy 10 kiló alatt nem voltak,élmény.
Bár a parti horgászok szoktak fenekezni,az átlag egy szintén 4/0 feletti horog,az veszélyesebb,mert a sekély miatt be kell menni érte,és ott bármi megtörténhet.
Kikötőkben szoktam öregebb urak pecázni, őket láttam.
A módszer a következő:
Kivisznek egy szatyor kenyeret, ami felesleges. Ebből gyúrnak gombócot a horogra. Általában valami úszó van fent, nincs kisúlyozva, csak felül van megütköztetve. Ha rajta van a hal, felállítja az úszót, el is viszi.
Akkor olyat is láttam, aki felrakott elég sok horgot, azt hiszem 6 volt, de ez patakon volt Kotorban. Minden horogra kenyér itt is. Eredményes lehet, mert kiló körüli keszegszerű hal volt a csávónál egy vödörben, egyszer meg a szemem láttára fogtak ki egy kilós halat.
Láttam már pergető embert is, de ő akkor nem fogott semmit, de biztos nem a semmiért csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!