Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Édesapám Horgászengedélyével...

Édesapám Horgászengedélyével tudok menni horgászni? Ha igen melyik tóra Pest Megyén belűl?

Figyelt kérdés

#Horgászat-Horgászengedély
2016. júl. 25. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:

nem.

Névre szóló az engedély. Apád nevére és nem a tiédre pont. Nyilván nem az ő személyijét használod a tiéd helyett és nem az ő jogsijával vezeted az autót.

Esküszöm nem értem miért lehet ennyire buta kérdést feltenni. Ha horgászni akarsz beszélj apáddal erről ő elintézi neked a dolgot és ennyi. Nem nagy ügy.

2016. júl. 25. 18:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Régebben anyámat beengedték a Törökbálinti tó-ra Fater engedélyével, és ezért kérdeztem meg, hogy változott-e azóta.
2016. júl. 25. 19:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Tudok vezetni a fater jogsijával?
2016. júl. 26. 08:06
 4/9 anonim ***** válasza:

"Régebben anyámat beengedték a Törökbálinti tó-ra Fater engedélyével, és ezért kérdeztem meg, hogy változott-e azóta."

Akkor jó fejek voltak,de hivatalosan nem lehetne.

2016. júl. 27. 07:45
 5/9 anonim válasza:
Ha "fizetős, magán" tóra mész, akkor nem kell engedély, csak valamilyen személyi okmány.
2016. júl. 27. 08:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Meg az állami jegy és a fizetős tóra lévő napijegy/éves /egyéb engedély.
2016. júl. 27. 09:10
 7/9 anonim válasza:
Nem mert egyedül nem mehet ki a tóhoz akinek nincs horgászengedélye
2016. júl. 28. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:

1.) A 2015-2016 fordulóján bevezetett szabályozások szerint a horgászatot, mint tevékenységet az érvényes állami horgászjegy meglétéhez kötik. Ez azt jelenti, hogy még egy magántavon sem horgászhatsz ennek hiányában. Ha kimennek ellenőrizni, akkor a horgászt is és a tógazdát (kezelőt, üzemeltetőt) is megbüntetik. Az már más kérdés, hogy melyik magántó vállaja be a kockázatot a bevétel növelése érdekében.

2.) Az állami jegy okmány, ami névre szól és személyi azonosításra alkalmas okmánnyal együtt érvényes. Más okmányával horgászni pontosan olyan súlyos szabálytalanság, mint más jogosítványával vezetni, vagy más személyi igazolványával határt átlépni.

2016. júl. 28. 09:46
 9/9 anonim válasza:

Fenti válaszoló hozzászólása elé oda írnám hatalmas betükkel hogy "ELVILEG"

Gyakorlatilag ha magántóra mész, ott kérnek egy személyit és fizesd ki a napijegyet 1-3 ezer forint és menjél horgászni. Nem érdekli őket van-e "hivatalos" engedélyed, ami szerintem amúgy egy hatalmas pénz lehúzás mivel 0 tudással is lehet engedélyed az esetek 90% -ban meg kell venni és kész. Tudom-tudom, most már vizsgázni kell, meg stb de már arra is van okosítás, csak picit drágább...

Okmány is csak azért kell magántavon hogy ha nekiállsz lopni vagy dorbézolni tudják kire kell hívni a rendőrséget.

2016. aug. 3. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!