Mi a véleményetek?
Sziasztok!
Ma csináltam egy olyant hogy a kemény kukoricát bele tettem a duncos üvegbe majd jó felöntőttem 38,5 %-os rumal. Szerintetek az amur és a ponty szereti ? Valamint kb hány nap alatt fog bepuhulni? Nem tudtam megfőzni mert nem volt rá időm.
Lehet azt máshogy is csinálni, akár a jó befőttet, vagy a konzervet:
a dunsztos üveget 2/3-ig rakod mosott tiszta kukorica szemekkel, (nyers, kemény szemekről van szó), felöntöd a kívánt folyadékkal (akár a rummal is, de lehet málnaszörptől kezdve a mézes teáig bármi), hagysz az üveg tetején egy minimális levegőt, és utána légmentesen lezárod. Ezután egy fazékba állítod, amit feltöltesz vízzel a dunsztosüveg körül, és ezt az egészet kis lángon elkezded felmelegíteni, majd ha idővel a forráspontot eléri a víz a fazékban, akkor lefeded, és lekapcsolod a lángot. Órákba telik, míg az átforrósodott dunsztosüveg (és a tartalma) visszahűl, és ezalatt meg is fől, tökéletesen felszívva a saját levét, és ízét. Ráadásul konzerválva is lett. Évekre is félreteheted, ha mindent jól csináltál. Felbontás után azonban hűtve kell tárolni, és viszonylag hamarosan felhasználni. Ezért inkább kisebb adagokban érdemes kisebb üvegekben eltenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!