Használtatok már multiplikátor orsót horgászatra?
Figyelt kérdés
Pergetésre milyen a peremfutósokhoz képest?2016. jan. 31. 20:12
1/10 anonim válasza:
Én egyszer próbáltam csak, nekem nem jött be, a normál orsó szerintem jobb, jobban kézre áll, kényelmesebb tartani vele a botot. Fölöslegesnek tartom a multit, az szerintem tengerre való, magyar vizekre értelmetlen, és drága is. Én a helyedben a hagyomanyosat valasztanam.
2/10 anonim válasza:
Anno egy semmi név 6e ft-os multi orsót Amerikában,ott olyan ez mint a pálinka ,millió féle van és szinte ingyen szórják.
(nem az olajszűrő forma,hanem a lapított lásd : [link] ) .
Abszolút jó,nekem nagyon bejött,súlya a töredéke egy szimpla orsóénak,gyorsabb,precízebb és a fék ami az egész lelke : racsnis feszítős,valami pazar!
3/10 A kérdező kommentje:
Azért gondolkodom multi orsón,mert nem csavarja a zsinórt mint a peremfutósak.Ez főleg fonottaknál lehet nagy előny.
Vajon nem hajlamosak gubancolódásra,dobáskor?
2016. febr. 2. 15:57
4/10 anonim válasza:
Jól beállított tengelyfékkel és mágnesfékkel (ha van rajta), fonott zsinórral sem lehet probléma, de kezdésnek jobb a monofil zsinór gyakorolni. Szerintem egyébként nagyobb csalik esetén csak előnyei vannak a peremfutóval szemben, kivéve hogy minden esetben, amikor műcsalit cserélsz, újra kell hangolni az említett két féket.
5/10 A kérdező kommentje:
Egyre olcsóbbak a multi orsók,már 10000-15000 ezer között is kaphatók.Kérdés érdemes-e ezeket megvenni?
2016. febr. 18. 15:37
6/10 anonim válasza:
Nekem Abu Silver Max van még az első széria, anno én is 16 ezerért vettem, kifutó szériás árban. Már négy éve használom sok csuka van benne és semmi gond nem volt eddig. De próbáltam már olcsóbb modelleket is mint pl valamilyen Lineaeffe (típusra már nem emlékszem, egy ismerősömé volt csak kipróbáltam), közel nem volt az a szint mind az Abu. Viszont a Banax Zest, ami bár régebbi modell mégis szerintem nagyon jó multi, és az ára is az általad említett kategóriában volt. Nekem ennyi volt a kezem alatt.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lehet,bevállalok egyet.Viszont ezekhez rövidebb bot való,azt hiszem.Nem 2.70 körüli mint a peremesekhez!?
2016. febr. 24. 15:14
8/10 anonim válasza:
Sokféle hosszban lehet kapni revolvernyeles botot, én például használok három métereset is, de ezt csak akkor, ha már nagyon messzire kell horgászni. Multival nagyobbakat lehet dobni, mert amikor a dob felpörög a dobáskor, szinte "tolja" a zsinórt a műcsali után és nem a csalinak kell maga után lehúzni a dobról, ezért általában elég egy rövidebb bot is.
9/10 A kérdező kommentje:
Értem! Azt gondoltam a nagyobb műcsalik miatt(nehezebbek) kell a rövidebb bot.
2016. febr. 26. 15:47
10/10 Topwater válasza:
2 előnyét látom gyorsabb peca könnyebb pontos dobás.
De ezzel is lehet olyan gubancot dobni hogy zsinórt kell vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!