Horgászboltosok! Megéri a horgászbolt?
Alapvetően azoktól kérek segítséget, akik nem az én vonzáskörzetemben vannak. Azért is, mert gondolom nem sokan szeretnének segíteni a konkurenciának.
Szóval:
Kb. milyen árréssel dolgoztok? Alapvetően az aprócikk, az élőanyag, a bot-orsó és az egyéb (pl. ruha) érdekelne.
Mik a tapasztalataitok? Romlik a forgalom az évek múlásával, vagy javulás figyelhető meg?
Természetesen a nem igazán publikus válaszok jöhetnek privátban is, a többit e-mailben megbeszélhetjük!
Köszönöm!
Üdv ,
én nem vagyok horgászbolttulajdonos ,viszont kisvállalati marketing tanácsadó & mániákus horgász vagyok.
Mit gondol egy ember aki nem biztos,hogy horgász,hanem csak kérdezik róla hogy megéri-e?
Sokak szerint nem,mivel "nem olyan mint egy élelmiszer bolt és alig járnak be".
Hát én mást mondanék ,célközönség.
Amennyiben tudod milyen a célközönséged,mint pl : egy nagyobb falu ahol van 2 tó ,ahol pl : a harcsa az uralkodó számban&méretben és ott "kultusz a harcsázás" ,akkor logikusan az amur & bojlizás köré célzott kivitel nem feltétlen a legjobb célközönségre hat.
Az árrés az "kereslet-kínálat=ár" teória alapján nem számolható ki.
Van amit kötelező tartani,de keresni szinte nem lehet rajta pl : egy 300ft úszó mellett lehet 200 ft a besz.ár ,viszont ugyebár azon nem 100ft-ot ,hanem cirka 40 ft-ot keresel,plusz 27%-áfa (amit a vevő fizet meg).Ezeken százalékos arányba jól mutat az árrés,viszont ez inkább csak olyan "alapszükséglet",ami 1-2e ft/nap nyereséget mutat,de nélküle egy bolt,olyan mint pékárú bolt zsemle nélkül : nem az igazi,már csak ezen alapok miatt is bejárnak az embereket.
Illetve az árat meghatározhatja a fekvés is : ha a sarkon van még 1 bolt akkor velük versenyzel árban is,ilyenkor mondjuk egy botot árulhatsz 12990-ért,míg ha a szomszéd faluban ,vagy a város másik felén van akkor előny : lehet az a bot akár 2e ft is,ami nem tűnik soknak ,de nem is egy termékből élünk.
Sokminden sokmindennek a mozgatórugója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!