Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászboltosok! Megéri a...

Horgászboltosok! Megéri a horgászbolt?

Figyelt kérdés

Alapvetően azoktól kérek segítséget, akik nem az én vonzáskörzetemben vannak. Azért is, mert gondolom nem sokan szeretnének segíteni a konkurenciának.

Szóval:

Kb. milyen árréssel dolgoztok? Alapvetően az aprócikk, az élőanyag, a bot-orsó és az egyéb (pl. ruha) érdekelne.

Mik a tapasztalataitok? Romlik a forgalom az évek múlásával, vagy javulás figyelhető meg?

Természetesen a nem igazán publikus válaszok jöhetnek privátban is, a többit e-mailben megbeszélhetjük!

Köszönöm!

2016. jan. 26. 14:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Üdv ,

én nem vagyok horgászbolttulajdonos ,viszont kisvállalati marketing tanácsadó & mániákus horgász vagyok.

Mit gondol egy ember aki nem biztos,hogy horgász,hanem csak kérdezik róla hogy megéri-e?

Sokak szerint nem,mivel "nem olyan mint egy élelmiszer bolt és alig járnak be".

Hát én mást mondanék ,célközönség.

Amennyiben tudod milyen a célközönséged,mint pl : egy nagyobb falu ahol van 2 tó ,ahol pl : a harcsa az uralkodó számban&méretben és ott "kultusz a harcsázás" ,akkor logikusan az amur & bojlizás köré célzott kivitel nem feltétlen a legjobb célközönségre hat.

Az árrés az "kereslet-kínálat=ár" teória alapján nem számolható ki.

Van amit kötelező tartani,de keresni szinte nem lehet rajta pl : egy 300ft úszó mellett lehet 200 ft a besz.ár ,viszont ugyebár azon nem 100ft-ot ,hanem cirka 40 ft-ot keresel,plusz 27%-áfa (amit a vevő fizet meg).Ezeken százalékos arányba jól mutat az árrés,viszont ez inkább csak olyan "alapszükséglet",ami 1-2e ft/nap nyereséget mutat,de nélküle egy bolt,olyan mint pékárú bolt zsemle nélkül : nem az igazi,már csak ezen alapok miatt is bejárnak az embereket.

Illetve az árat meghatározhatja a fekvés is : ha a sarkon van még 1 bolt akkor velük versenyzel árban is,ilyenkor mondjuk egy botot árulhatsz 12990-ért,míg ha a szomszéd faluban ,vagy a város másik felén van akkor előny : lehet az a bot akár 2e ft is,ami nem tűnik soknak ,de nem is egy termékből élünk.

Sokminden sokmindennek a mozgatórugója.

2016. jan. 26. 21:36
 2/2 anonim válasza:
Ebből nem lehet megélni, ezt biztosan mondhatom. Nagyban függ attól, hogy jól frekventált turisztikai horgász paradicsomnál nyitod-e vagy sem. pl. a Tisza Tónál jó helyen sokkal nagyobb esélyed van ilyesmit üzemeltetni mint az alföld közepén vagy a pesti belvárosban. Ha mégis ilyenre adod a fejed, profi webáruházzal kombináld, hogy ha valaki rendel az ország másik végéből akkor is üzlet legyen belőle. Csak így működik rendesen de nagy bevételre NE számíts. Inkább nyiss egy hamburgerezőt vagy először csak webáruházzal indíts és ha az felfut akkor nyiss boltot is.
2016. jan. 28. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!