Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Sügérre hogy kell pergetni?

Pekmartin kérdése:

Sügérre hogy kell pergetni?

Figyelt kérdés
arra gondolok hogy a csalit hogy vezessem, mijen csalit használjak, és mekkora sügér a legkissebb amit pergetve lehet fogni?

2015. dec. 8. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Pont úgy kell, ahogy a többi ragadozóra, csak kisebb csalival.
2015. dec. 8. 18:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Kb így van.

Én kisebb twisterrel szoktam pergetni,vagy van ez a vékonyabb,de hoszabb twister a "giliszta" forma.

Ez ami még lázba hozza átlag.

2015. dec. 9. 07:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Vékony csinor,2-3 centis twisterek, nadasoknal,kovezeseknel. Egy 10 centis sügér is beveszi, egy helyről akar több darabot is kiszedhetsz, van fenn több videó a youtubeon Balatoni sugerek pergeteserol, sokat tanulhatsz belőle.
2015. dec. 9. 09:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Illetve beírod yt-re "sügérinvázió" .

A sügér könnyen becsapható,mohó.

Süllőzz ,abba van is valami ,és a 15 centis 20 dekás egyed már nem nagynak számít,mert sügérbe az is már jó .

2015. dec. 9. 13:08
 5/7 A kérdező kommentje:

kösz a válaszokat már ma kipróbáltam és egy 11cm-s

sügért fogtam twisterrel

2015. dec. 9. 14:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ki kell tapasztalni, hogy az adott vízen adott nap mit eszik. Keresd a rajt, ez a legfontosabb. Jó eséllyel az összeálló kiskeszegek közelében lesznek. Mekkora a legkisebb? Ha 2,5-5 centis csalikat használsz akkor kb 7-8 centi.

Csalik.

Csalikból volt hogy 2" hosszú grubot használtam, és úgy jött kb 100 db, természetesen sok kis 15 centi alatti apróság volt köztük, de másnap ugyanazon a vízen 9-10 cm-es kreatúrák voltak a nyerők.

Nem kell félni a "nagy" csaliktól, egy 4 inches rákot(pl.: OSP dolive craw) simán bevesz egy 17-18 cm-es sügér is. Szerintem használj 6-7,5 cm hosszú kreatúrákat, grubot. A rák-, tintahalaromával ízesített, "büdös" plasztikok jobbak, mint az olcsó erősen műanyagszagú vackok.

Végszerelék:

Vízfüggő. Texas-rig, ha nem iszapos, akadós a mederfenék akkor megérhet egy próbát a Carolina-rig(nagy bullet-súllyal, lényeges, hogy ennél az ólom végig a fenéken legyen) , vagy sima jiges szeelék.

2015. dec. 9. 22:47
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi :)
2016. jan. 3. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!