Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Nem tudok amurt fogni?

Földi Erik kérdése:

Nem tudok amurt fogni?

Figyelt kérdés
Az lenne a gond hogy tavon akarnák amurt fogni de nem sikerült már próbáltam pl. amur bojlival,tigrismogyoróval, fűszeres kukoricával édesebb bojlival? de semmi nem jön fenekező horgász módszerrel horgászom mi lehet a gond hogy nem jön rossz csali vagy szerelék nem tudom?

2015. szept. 1. 18:47
 1/8 anonim válasza:

Én amúrt uszóval horogra tűzött harmonikában összehajtogatott fiatal nádlevél hajtással szoktam sokat fogni, minimális eresztékkel 10 cm.

Nyilván, csak ha fent van és zabál. PL minden nyári vihar előtt.

Fenekezővel, sajnos inkább a felső horogra jön, én csak 1 alsó horgot használok - tisza

de már fogtam friss zöldborsóval alsó horgon is

2015. szept. 1. 21:05
 2/8 A kérdező kommentje:
aha értem köszi
2015. szept. 2. 11:02
 3/8 A kérdező kommentje:
és sok amurt láttam múltkori horgászatnál a nádasnál vagy lehet ponty volt nem tudom nem láttam őket azt is jó lenne meghorgászni?
2015. szept. 2. 11:04
 4/8 anonim ***** válasza:
érdemes persze veszel vizigolyot 2 utkozovel megutkozteted arra egy horog kell amire kenyeret szursz, vagy lucerna csomót, bedobod amennyire tudod és figyeled, ha neki esik esélyes hogy a nyeletofeket is elviszi.
2015. szept. 2. 15:27
 5/8 Farkas Milán ***** válasza:
Az amurfogásnak egy titka van, az pedig a nagy mennyiségű és folyamatos etetés. Ha különböző főtt vagy erjesztett ( az amur szereti a büdöset) magokat rendszeresen nagy mennyiségben etetsz ugyanarra a helyre, akkor előbb-utóbb beáll az etetésre az amurcsapat és folyamatosan lehet őket fogni. Olyan helyre etess, ahol az amurok szívesen tartózkodnak, pl. Nádasok közelében. Múltkor a nádas tövéből egy 9-10 órás peca alatt 8 amurt fogtam meg 5 kilós átlagban, plusz emellé még jött 9 ponty is. A csalit mindenképpen lebegtesd meg vagy könnyítsd ki, mert az amur így könnyebben fel tudja venni azt.
2015. szept. 3. 12:41
 6/8 A kérdező kommentje:
értem mivel legcélszerűbb meg lebegtetni,vagy ki könnyíteni? hát ott is van nádas a tavon meg probálom az meg etetni
2015. szept. 4. 15:32
 7/8 Farkas Milán ***** válasza:
Bármivel, ami lebeg. Lebegő bojli, kukorica utánzat, technopufi.... Stb. Az amur nagyon szereti az erjesztett ízeket, jó lehet még a fokhagyma, de például sokan az ananászos lebegő bojlira esküsznek. Nekem a meglebegtetett/kikönnyített büdöskukorica hozta a legtöbb amuromat.
2015. szept. 5. 09:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Ertem köszi.
2015. szept. 6. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!