Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászat. Hogyan kell eredmén...

Főzős Laci kérdése:

Horgászat. Hogyan kell eredményesen horgászni kisebb csatornákon?

Figyelt kérdés
Horgász élményekre lennék kíváncsi,meg praktikákra.
2015. júl. 24. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Jókor kell jó helyen lenni, megfelelő helyre etetni, és horgászni:-)

A hajnal és a késő délután, esti szürkület általában eredményesebb időszak, mint a verőfényes nappal.

Ha vannak a csatornán mélyebb szakaszok, annak is lehet jelentősége.

Ott kell keresni a halakat, ahol azok jól érzik magukat (pl tökleveles szélén)

Etetni ajánlott és érdemes, sokszor a kis csatornákon is csak a rendszeres etetés hozza meg a jó halakat.

2015. júl. 24. 16:19
 2/8 anonim válasza:
Sokban függ attól, hogy milyen halat szeretnél fogni. De most vegyünk egy alap esetet ahogy én horgásznék kisebb csatornán békés halra. (Leginkább keszeg, kárászra számítanék de ponty se kizárt) Egy pickerbottal horgásznék 16-os főzsinorral, 12-es előkével,16-os horoggal. Csalinak csontit, pinkit, vékony gilisztát, csemege kukoricát. Nem horgászom sokat csatornán de párszor persze horgásztam és még versenyt is nyertem egy kisebb csatornán. Igazából a válaszommal annyit akartam mondani, hogy csak finom szerelékkel tudsz jó eredményt elérni a békés halak horgászata során. Nagyon eredményes lehet a spiccbotozás vagy akar a rakós botos horgászat is.
2015. júl. 24. 17:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Inline buzzbait, trailerként valami rákutánzat, vagy kreatúra. Ilyenkor a kisebb csatornák sokszor be vannak nőve hínárral, buzzbait napszaktól függetlenül felcsalja, és kapásra ösztönzi a halat. Eredményesek még a kisebb, 2"-2,5"-3" sekélyen járó crankbaitek, illetve a baitfinesse gumik, sodráshoz, és mélységhez illő fejjel. Belógó bokrok, fák alatt érdemes próbálkozni, akadók szélét vallatni. Természetesen ha ismersz gödröket, mélyebb szakaszokat az sem hátrány.
2015. júl. 24. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha tényleg kis csatornák(max 20-25m széles) érdekelnek akkor írj privátot
2015. júl. 25. 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Te négyes! Ennyire nem lehetsz titkolózó! Mi is kíváncsiak vagyunk ám a módszeredre!
2015. júl. 25. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Nincs semmi titok, itt is mint mindenhol meg kell dolgozni a sikerért. Bárki tehet fel kérdéseket.
2015. júl. 25. 19:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak arra gondoltam, hogy amit privátban akartál írni a kérdezőnek, esetleg ide is beírhatod, mindenki okulására :)

De, hogy a kérdezőnek is válaszoljak:

A lényeget már leírták, csak annyit tennék hozzá, hogy a keskeny csatornákon nagyon fontos a csend! Egy autó ajtajának a kattanása, egy sörösdoboz kinyitása, világgá zavarhatja a nagyobb halakat.

Sikeres lehet, a módszerek és a csalik folyamatos cserélgetése, variálása, hátha beletalálunk a tutiba. Sajnos a legtöbb csatornánk már tele van törpével, ezért ilyenkor nyáron az élő csalik használata inkább bosszúságot okoz, mintsem eredményeket, de nyugodtan ki lehet próbálni pl. az egy szem üres technopufit, vékony horogra, rövid előkére, a kosár fölé kötve. Néha meglepően eredményes szokott lenni.

Oldalakat lehetne még írni róla, de egyszerűbb, ha beírod a google-ba, hogy csatornahorgászat és átböngészed a találatokat.

2015. júl. 26. 08:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Hasznosnak tűnnek a tanácsok,tudom,hogy beválnak!
2015. júl. 28. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!