Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mekkora az eddig fogott...

Mekkora az eddig fogott legnagyobb halad?

Figyelt kérdés

2015. júl. 8. 19:06
 1/7 anonim ***** válasza:
egy kb 15cm-s kárász, nagyon finom volt.
2015. júl. 8. 19:22
 2/7 Shai-Hulud ***** válasza:

62 kilós harcsa, 2003-ban hárman fogtuk meg, több mint 2 órát tartott.

Nem az enyém volt a kapás, én csak az egyik segítő voltam.

Most a feje ki van preparálva, és a tulaj falán fityeg.

2015. júl. 8. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:
3,5 kg ponty, azt hiszem. De amit sosem felejtek el, az egy 2,5 kilós balatoni ponty, úszóval, nád szélében, kb. 6 éve fogtam. Sosem izgultam annyira, amikor megszákoltam, remegtem. Egyedül voltam. :D 21/F
2015. júl. 8. 23:38
 4/7 anonim ***** válasza:

ponty 14,2 amur 17,9.

Csuka 7 ,süllő kb 5

dévér 4

2015. júl. 9. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:
62 kg -s harcsát minek kivenni, barbárság :( Ha már ennyit megélt akkor megjárna annyi tisztelet a természetnek, hogy visszaengedjük. Max trófeának jó, de annak sem túl értékes, a húsa gyakorlatilag használhatatlan. Értelmetlen.
2015. júl. 13. 02:14
 6/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Tudod, a 62 kilós harcsa az RABOL.

Nem azért kell kivenni, mert még nem ettünk ekkora harcsapaprikást, hanem például azért, mert felzabálja a halállományt.

(A dúvadat sem azért lövik ki, mert gulyást akarnak főzni belőle.)

Tiszteljük a természetet azzal is, ha a környék legnagyobb vízi ragadozóját nem engedjük pusztítani.

Mellesleg a trófea köszöni szépen, és jól néz ki, magam részéről meg tudom, hogy milyen izgalom, és milyen munka volt kiemelni ezt a hatalmas halat.

Szerinted értelmetlen dolog volt, szerintem meg nem volt az.

Valószínűleg te csak a saját szempontodból látod a dolgot...

2015. júl. 13. 09:01
 7/7 anonim ***** válasza:
A víznek szüksége van a nagy ragadozókra is ugyanúgy, mint a ponytra. A nagy harcsa nem egy dúvad, ez hülyeség. Én a Deseda tározó mellett lakom. Itt rengeteg a nagy harcsa, 100kg körülieket is engedtek már vissza, nem egyet nem kettőt. De ez mellett lehet rengeteg pontyot meg egyéb békés halat fogni. Nem a nagy harcsa ba***za szét az adott vizet, hanem mi emberek, ezen érdemes elgondolkozni. A harcsa megfontoltan táplálkozik, mi emberek meg kedvtelésből öljuk le őket, gátlástalanul, szórakozásból, meg a többi a halat is. Nem kell félre érteni, ha fogok egy halászlére való szép halat elhozom én is. De egy ilyen kort megélt helyi matuzsálemet kivenni elkeserítő. Az ilyen kérdéseket a tògazdának kell szabályozni, ha kel utántelepítéssel, ha kell lehalászással, vízszint szabalyozással, stb. De nem az a megoldás, hogy fogunk egy gyönyörű öreg harcsát és agyonverjük, hogy ne raboljon többet.. Szerencsére ma már sok tavon van felső méretbeli korlátozás, gondolom nem véletlenül.
2015. júl. 13. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!