Bojlis horgászatnál sima háztartási méz dip-ként?
Nem elég tartós a méz magában.
Hiába mártod bele és van rajta 1-2 mm szorosan nem tapad hozzá az ólom gyorsabban húzza le mint süllyed ,szinte nem is marad rajta nagyon 1-2 perc alatt lemegy róla.
Én ezért szoktam házilag dip helyett panírt készíteni.
Faforgács +méz + kis alkohol.
a forgács (por + darabos forgács) felszívja az egészet.
egy 14-es bojlira 3-4mm vastagon szoktam feltenni.
1 réteg panír,majd meghempergetem sima etetőanyagba vagy faörleménybe (por) a lényeg hogy száraz legyen ,majd mégegy réteg panír.
2-3 néha négyszer ezt eljátszom és szép réteg panír rajta van.
10-15 percig stabilan oldódik és mivel köré oldódik felhőt és aromás forgácságyat képez körülötte.
így még a csalizóbojli is fogós.
Nyári dögmeleg napokon csak ilyet használok (csalizóbojli panírozva),hidegebb vizekben pedig rendes bojlit bepanírozok és az alját lekaparom (2/3-a legyen panírozva így a panír is oldódik de a bojli is engedi a z anyagokat).
köszi szépen, most kezdem a bojlis pecát, nag
yon sokat segítettél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!