Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Bojlis horgászatnál sima...

Davke995 kérdése:

Bojlis horgászatnál sima háztartási méz dip-ként?

Figyelt kérdés
Érdemes egy édes bojlihoz mézet használni dip-ként, vagy ha már nem veszek normális gyári dip-et jobb ha nem használok semmilyet?

2015. márc. 11. 22:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem elég tartós a méz magában.

Hiába mártod bele és van rajta 1-2 mm szorosan nem tapad hozzá az ólom gyorsabban húzza le mint süllyed ,szinte nem is marad rajta nagyon 1-2 perc alatt lemegy róla.

Én ezért szoktam házilag dip helyett panírt készíteni.

Faforgács +méz + kis alkohol.

a forgács (por + darabos forgács) felszívja az egészet.

egy 14-es bojlira 3-4mm vastagon szoktam feltenni.

1 réteg panír,majd meghempergetem sima etetőanyagba vagy faörleménybe (por) a lényeg hogy száraz legyen ,majd mégegy réteg panír.

2-3 néha négyszer ezt eljátszom és szép réteg panír rajta van.

10-15 percig stabilan oldódik és mivel köré oldódik felhőt és aromás forgácságyat képez körülötte.

így még a csalizóbojli is fogós.

Nyári dögmeleg napokon csak ilyet használok (csalizóbojli panírozva),hidegebb vizekben pedig rendes bojlit bepanírozok és az alját lekaparom (2/3-a legyen panírozva így a panír is oldódik de a bojli is engedi a z anyagokat).

2015. márc. 12. 16:19
 2/2 A kérdező kommentje:

köszi szépen, most kezdem a bojlis pecát, nag

yon sokat segítettél :)

2015. márc. 13. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!