Kedves Sporik és Szakik! Az Okuma LB orsók mennyire vízállóak? Üdv.
Én használtam, használom esős időben, van két LB-m is, az esővíz nem árt meg, de a körülményeknek is van jelentősége.
Azt egyetlen orsó sem szereti, ha a vízzel különböző szennyeződések kerülnek az orsóra, a homok, agyagszemcsék olyankor könnyen bemosódhatnak a zsinórvezető görgő alá, vagy a forgócsésze alá - láttam már olyan pecást, aki a letett botos pecánál földön pihentette az orsóit...
Esővíz nem folyik be az orsóházba, de az orsót a horgászat után érdemes megszárítani, főleg, ha az nem lesz használva másnap is - vízbe merítve nem vízálló a Longbow, de gondolom nem is erre irányult a kérdés.
Szia!
Az Oluma LB orsók aránylag jó víz,pára,és nedvesség állóak,
köszönhetöen annak, hogy gyárilag a hajtómü ház egy
gumi tömítéssel van ellátva. Kép itt: [link]
Valamint a dob tetején a fékcsillag alatt is egy gumi alátét van ami a fékszerkezetet védi. Esöben való horgászatnak reggeli párának jol ellenáll,de azért idönkénti karbantartást mindenképpen igényel az orsó!
Föleg a zsinórvezetö görgö és a dobtengely hajlamos a
szennyezödés begyüjtésére. Ha netán a közelbe vagy Tolna megye és meg nyugtatna, ha kapna egy tisztítást az orsó keress meg és megcsinálom neked !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!