Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Egy makszimum 75gr dobosuju...

Egy makszimum 75gr dobosuju feeder botra, hány gr os kosarat vegyek?

Figyelt kérdés

2015. febr. 15. 01:36
 1/6 anonim válasza:

Ez attól is függ, hogy milyen kosarat akarsz mert féderből sok fajta van és az is fontos hogy mit akarsz beletenni Csonti, dara, stb.

Én Bojlizni szoktam egyszer tettem fel etetőkosarat 80g-os botra egy 40g-osat az jó volt (én darát tettem bele)

2015. febr. 15. 11:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Nos ez függ attól,hogy a kosár "bordázata" milyen,vagyis mennyire áll el,mennyi etetőanyagot lehet beletölteni.

Egy hagyományos feederkosárnál kb a dobósúly fele plusz minusz.

Ergo most egy 32.5-ös kosár lenne kb ideális,de én szeretek egy mérettel kisebbet venni mint a dobósúly fele (120g-s dobósúlynál kb 50g-os kosarat veszek).

2015. febr. 15. 16:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Method botjaim vannak és nézegettem a neten ,hogy a method kosarak lapossak és külön ilyen "betöltö"kis szerszám van hozzá!Sajnos a pénztárcám nem engedi meg azt hogy ,megvásároljam a bolti HOMOGÉN csalikat ami a method horgászat lényege.És ugy gondoltam ,megprobálok valami hasonlot csalit házilag összeálitani!Esetleg valami ötlet?!Köszönöm a válaszokat!
2015. febr. 15. 19:38
 4/6 anonim ***** válasza:

"Method bot".

A feeder botra meg átlag rávan írva hogy feeder,és akkor azzal nem lehet 1 szem bojlit feltenni csalinak?DE.

Nem hiszem,hogy 1-1 üveg jobb pelletet megvenni annyira érvágás,hisz 1-1 üveg pellet 2000ft/üveg. Dohányosnál 3 napi cigaretta ára.

Veszel 1 üveg Haldorádó Oldódó lebegő Édes ananászt és 1 üveg oldódó lebegő vad szilvát.Ez két íz,varriálható.

Bespórolsz hozzájuk1-1 üveg aromát, hol jön a csavar?

Veszel 1 kiló takarmánykukoricát a kisállatboltban vagy 1 nagy konzerv kukoricát amiről a levét leöntöd.

Veszel 5 deci tejet,1.5 deci vizet.

Ezeket vödörbe,a vödörbe lévő"keverékbe" bele a kukoricát,stabil 2 hétig minimum ázzon benne szellős,napos ~ meleg helyen.

Akkor jó ha orrfacsaró felnyitva.

Amikor már van "bukéja" akkor : veszel pici üvegcséket (amibe a horgászboltba is van a csali kukorica) beletöltöd ,s arra jöhet a 2 hetes tej verzióból ,ill. min 0.5 -1 deci erős alkohol (legolcsóbb a boltban kapható picike 150 ft-os alkohol) ,ebben ázzon még 4-5 napig nyári vizekben ,ez a rettenetesen tömény,s gyorsan terjedő szag szinte összeverekednek érte a halak.

Hideg vízben se kutya,mivel ott is eléggé intenzív.

Amilyen olcsó annyira jó.

"Ami a nekünk bűzlik,az a halaknak ízlik".

Avagy az aromába áztatható még pár szem natúr kukorica min. 5-7 napra,akkor +1-2 féle csalid van.

Mire rajtakapod magad,mid van? ha minden igaz : 2 féle pellet ,3 féle kukorica.Ezek akár több szezonra is elegek.

2015. febr. 16. 08:27
 5/6 Egon Noiro ***** válasza:
A method szereléknek kettő fontos alapja van. Az egyik a felhősödő etetőanyag, a másik, a rövid előke, hogy a csali az etetőfelhőben legyen. Ha finom szemcséjű és lassabban oldódó az etetőanyagod, akkor megfelel a szerkezete a method módszerhez. Aztán az már teljesen mindegy, hogy bolti kész anyag, házi keverék, vagy ezek vegyüléke. Az aromája és színe erősen vízfüggő. A lényeg a lassan felhősödő etetőanyag és a rövid előkéjű (sokszor lebegő) horog a felhőben. Hogy el tudod-e dobni a 75 grammos bottal? Töltsd meg odahaza a kosarat aztán mérd le konyhai mérlegen. Én azért pont 75 grammot nem dobnék a magam botjával, ha ennyi a felső határ. Olyan 60 grammig mennék el.
2015. febr. 16. 10:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnálom ha szurja a szemed a magyar hejesirásom ,de én tudod Szerb vagyok !
2015. febr. 20. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!