Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » 16 éves elmúltam és szeretnék...

Bence1 kérdése:

16 éves elmúltam és szeretnék horgász vizsgát tenni de kicsit izgulok így előtte! Ezeken iugulok:hogy milyen kérdésekre lehet számítani, nehezek lesznek e, szóban vagy írásban kell? Vizsga helye: Heves megye : Hatvan

Figyelt kérdés
2015. jan. 3. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Az,hogy szóban van írásban van-e az helyileg függ.

Ahol én tettem ott kaptam 1 lapot,amire volt feltéve x kérdés ,a másik oldalra meg védett vagy ritka halak képei voltak és a nevüket kellett odaírni.

A lapon nem emlékszem hány kérdés volt (11 éve).

De olyasmikre biztosan emlékszem : milyen mérgező halakat ismerek ,és miért? - angolna -> vére , márna - ikra (egyik sem halálos).

Milyen halnak vagy halaknak volt múlt hónapban ,e hónapban a tilalmi időszakuk és milyen halnak halaknak lesz jövő hónapban ?

ismertessek három tiltott módszert (gereblyézés,illegál hálós,elektro halászat stb...).

Hány horognak számít a hármashorog? - 1 horog,három ággal.

Gyermek horgász állami vizeken ,állami szabályok szerint hány kiló ,milyen besorolású halat vihet haza (nem magántavak)? - Anno még 3 kg egyéb volt 0 nemessel.

Illetve volt még pár.

Jó része paraszti logikával válaszolható volt.

Jó része egyszeri olvasással 1-1 cikk beolvasásával vagy memóriából megválaszolható.

Illetve nézegetni olvasgatni kell hozzá,bár a legjobb lenne a tapasztalni,még gyermekhorgászként.

Tudnék ajánlani egy nagyon jó kis linket ahol kb élvezetesen ,horgász videók irások alapján feltudnál készülni,de sajna (nem emlékszem) 1-2 éve sok minden változás bejött.

Írj rám,nem fogok regényt írni (privátban írj),inkább privátban adok jó linkeket!

2015. jan. 3. 18:23
 2/5 NagyGané válasza:

Én most a nyáron vizsgáztam és nekem adtak egy lapot 90 kérdéssel és válasszal azt kellett megtanulnom és 32 t kérdeztek majd halakat mutatta és meg kellett mondani hogy védett e és a méretkorlátozását meg ilyenek.

Egyébként a teszt rettentően könnyü ha készülsz rá:)

2015. jan. 4. 16:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Illetve nem egy érettségi ,hogy TUDOD VAGY SIKERTELEN.

Ha látják,hogy készültél ,s aránylag tudod amit kell akkor sikeres,mert senki sem fújja betűről betűre,és amiket kell azt a parton fogod megtanulni és nem könyvből.

2015. jan. 4. 20:05
 4/5 Ervinsz válasza:

Horgászvizsgára való felkészülést segítő tankönyv. Innen letöltheted.

[link]

2015. jan. 9. 08:10
 5/5 anonim ***** válasza:

elküldtem neki,de ez eléggé száraz,túlrészletező "eszköz"

Sokszor 4-5 mondatban/sorban írják le azt amit 1 mondatban/sorban kilehetne fejezni.

Illetve egy része,ami logikus "amit mindenki tud".

2015. jan. 9. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!