Horgászathoz dip-et készített már valaki? Vagy nem érdemes próbálkozni? Melyik márka képvisel a piacon minőséget?
Na aszondja,hogy : 7 éve jött nálam divatba a bojlizás,majd ki is ment rá pár horgászatra,ahogy az árakkal mindennel találkoztam.
Jött a feeder,de átvettem pár dolgot bojlizásból ilyen lett a dippelés is.
A minuszok ,ítéletidő beálltáig szoktam békésre horgászni és addig egyik boton házi dippet használni.
Nagyon egyszerű a recept:
2 DL méz.
Ehhez jön : kb 50-80ml tej ,amit picit forralok pár percig.Ezt min 1.5 hétre napra ,ide-oda jól szellőző helyre teszem ,hogy erjedjen ,tedd olyan helyre ahonnan nem mehet be a szag a házba,akkor van kész ,ha lényegében orrfacsaró.
Ehhez jön egy boltban vásárolható 130 ft-os pici vodka egyéni ízesítésben.kb a 3/4-ét használom.
A hármat össze,ha híg akkor pici faforgács örlemény (POR!) vagy liszt,de akár kukorica pogácsa/pellet örlemény is mehet.
Ha lassítani akarod az oldódást akkor nagy darabos fa forgáccsal "béleld" be a csalit (mártsd a dippbe majd 1 réteg fa forgács mennyen rá picit nyomd rá,majd 1 újabb réteg dipp ,picit nyomkodd meg).
Folyamatosan oldódik így.
Igazából nagyon romlandó nincs benne.
Még a bolti legolcsóbb méz is általában min. 1 évig eláll.
A kis 120ft-os vodka/pálinka vagy ez-az alapból nem romlik.
A tej pedig erjesztett így alapból az nem fog már "megromlani".
Bár,ha minél tovább akarod használni tipp :
Csak méz+pálinka legyen (illetve ananászaroma,az ananászos pellet sosem hagyott cserben).
Illetve 1 kis tégelybe tej+kukorica (kb 1.5 deci tej egy jó marék kukorica és pár kupak víz) ,ki a napra erjeszteni.
1 szem ilyen erjesztett kukorica+egy szem pellet vagy valami és erre a "dipp".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!