Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Rablóhalat hogy kell nyeletni?

Rablóhalat hogy kell nyeletni?

Figyelt kérdés

Ma kipróbáltam, kárászt használtam, a hármashorgot a farkába tűztem (egy ágat csak). Hasonlóan, mint itt: [link] csak hármas horgom van.

Az eredmény: négyszer vitte el: vártam 10 másodpercet, a másiknál 40-et, mindkét esetben nem akadt meg, a kishalat elvitte. Harmadjára megmaradt a kishal, negyedjére csak lehúzta az úszót, rögtön feljött, megint lehúzta, 3 mp, feljött...

mit rontottam el?

2014. nov. 17. 22:44
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem túl kicsi volt a csuka, ezért bírta csak a csalihalat megfogni. egy nagyobb hal már úgy elnyelné a csalit, mint kacsa a nokedlit.
2014. nov. 18. 08:20
 2/5 anonim ***** válasza:
nem tudom milyen vízen horgászol,de lehetséges hogy sügerek tépkedték meg a horgodat, tegyél fel nagyobb úszót, a nagyobb csuka,azt is szépen elviszi, talán még lehet az is probléma,hogy a horgos nem elég hegyes,vagy nem elég nagy rajta a szakáll, azt tudod korrigálni. Meg érdemes erős bottal csukázni,bevágásnál biztosabb az akadás.
2014. nov. 18. 22:37
 3/5 A kérdező kommentje:
mennyi ideig kéne hagyni nyeletni szerintetek?
2014. nov. 18. 22:48
 4/5 A kérdező kommentje:
a képet láttátok, ha csak igy szúrom fel a kishalat, az úgy OK?
2014. nov. 18. 22:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A kishal horogra szurása jó igy is, viszont a 10 meg a 40

másodperc az nagyon rövid idö ! A rablóhal a kapáskor csak

megragadja a kishalat de még nem kezdi elnyelni!

Én várni szoktam a bevágással addig amig legalább 5-6 m

zsinort el visz, azután lehet bevágást próbálni. A nagyobb

rablóhal az általában lendületesebben huz és hamar elhuzza

ezt a zsinór mennyiséget, mig a kisebb lassan néha meg meg állva vele, ott türelmesebbnek kell lenni!

2014. nov. 19. 07:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!