Milyen bojlis botot?
Bojlis bot vásárlását tervezem 15-20 ezer a keret
3 részest nem vagyok márka függő
360 vagy 390-est?

360 vagy 390 : dobni kívánt távolságtól függ.
Fél éve vettem egy második bojlis botot és vettem egy CARP EXPERT DOUBLE TIP 3,6 M 3 LBS feeder+bojlis botot:hibátlan,igazából többször és többet használom mint a nevis axum carp 3.6-ast.
Bojlis szinten nézve kb. ugyanannyit tud ,mint bármely más.
Viszont amikor a halakat úgy érzem,hogy óvatosabban ,finomabban kapnak akkor egy mozdulat és mehet a feeder,a finom szerelék és a lehellet finom kapás.
Néztem én is ezt a kombo botot,de vannak kimondottan feeder botjaim
Többnyire 50-80 métert kell dobnom 2 bot lesz lehet hogy egy 360-as meg egy 390-es Ezekröl vélemény?DAIWA BLACK WIDOW CARP 3,60M 3,00LBS 3 RÉSZES Shimano Alivio CX Specimen Prologic C1 Carp Rod

Jók azok is,de ugyanannyit tudnak mint a kombo bot.
Hiszen a combo bothoz két él tag jár egy bojli,egy feeder.
És bármikor percek alatt válthatsz ,ha úgy érzed,hogy óvatosabbak a halak,finomabb kapások,finomabb végszerelék,finomabb minden kell.
Így 1 botot elég ha viszel magaddal,csak a nyéltagot cseréled,meg max 1 dobot az orsón (feeder zsinórosra).

Konkrét botot nem tudok ajánlani, mert nem vagyok tisztában az otthoni választékkal. 12 éve élek külföldön, és azt tudom, hogy itt bőven akadna választék az 50-70 Euro közti kategóriában, pl. a DAM, a SPRO, a Sänger, a Cormoran, és más hasonlóan ismert, de nem presztízs értékű márkák botjai között, amik hasonló képességeket kissé olcsóbban nyújtanak mint a "drágább nevű" versenytársak. Én magamnak ennek ellenére Shimano-t vettem, de nem az Alivio-t, hanem a Force Master-t 3 részes 3 lbs, 3,6 méteres verzió, ami már egy-két szinttel feljebb van, de még megfizethető (otthon kb. 25-28 ezer lehet). A másik botom egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező Pelzer Contact parafa nyéllel (ez direkt tetszett), az némileg olcsóbb volt (kb. 60 Euro).
Egyébként nem leszólni akartam, mert az Alivio sem rossz ám, de valószínűleg némi keresgélés után könnyen találsz más típust, ami jobb ár-érték arányt nyújt, ráadásul tetszik is. Mert az is fontos, ha évekig örömöd akarod lelni benn.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!