Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » TC24 vagy IM6-7-8 Carbon?

Bánrévi Attila kérdése:

TC24 vagy IM6-7-8 Carbon?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség a carbonok között TC24 és IM6-7-8 .

Gondolok itt pl: eurostar master class distance 80-150 ez TC24 és/vagy Mitchell Elite feeder 60-120 ez IM6.

2014. okt. 1. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyátó máshogyan nevezi el, az általa felhasznált carbon-t.

Sok információt ez a felhasználók számára sajnos nem ad. Maximum egy-egy adott gyártó termékein belül biztosít némi "viszonyítási" pontot.

Tehát az sejthető, hogy a TFX4 carbon, más összetételű, mint a TFX8 carbon. Utóbbi könnyebb, de drágább is.

Azt viszont nem nagyon lehet megmondani, hogy egy TFX8,

IM 8, vagy TC24 carbonszövet között milyen tényleges különbség van. Valószínü a reklám is erösen beljátszik ezekbe az elnevezésekbe !

2014. okt. 1. 20:30
 2/5 Egon Noiro ***** válasza:
Kis utánaolvasás és némi szótárazás után úgy tűnik, hogy az IM jelzéseknél minél nagyobb a szám, annál rugalmasabb, mert ez a szám a rugalmassági értéket mutatja a törés előtti pillanatban. Legalábbis az IM elnevezést bevezető karbonszövet-gyártó minősítési listáján. A dolgot bonyolítja, hogy már más gyártók is készítenek IM jelöléssel karbonszövetet, amiknél nem biztos, hogy ugyanúgy van beállítva ez az érték, ráadásul ez még csak a karbonszövet. Ehhez jön még a gyanta, a rétegezés minősége, a további adalékanyagok, stb. Tehát egyet kell értsek az előttem szólóval, valójában elsősorban marketing értéke van a megjelölésnek. Szerintem ha van rá lehetőséged fogd kézbe, teszteld a súlyát és a hajlíthatóságát, aztán ha tetszik akkor vedd meg. Ezek a megnevezések meg csak annyit érnek, hogy láthatod a cucc (talán) tényleg karbonból van.
2014. okt. 2. 12:08
 3/5 Egon Noiro ***** válasza:
Találtam magyarul is róla szólót. nagyjából azt írják le, amit én kimogyoróztam az angol szövegből: [link]
2014. okt. 2. 12:11
 4/5 Egon Noiro ***** válasza:
Amit még találtam, hogy az IM érték emelkedésével lehet csökkenteni gyártáskor a gyanta mennyiségét, ettől könnyebb lesz a bot, de (elvileg) rövidebb élettartamú is.
2014. okt. 2. 12:19
 5/5 Egon Noiro ***** válasza:
TC-t bringaalkatrésznél láttam. Ott az extrém könnyítést szolgálja a jelölés, tehát a súlyból faragnak le vele, ami az előző találattal nézve a tartósság rovására mehet.
2014. okt. 2. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!