Melyiket válasszam? Evezés vagy kajakozás?
Mindkét sport előnyös, nekem a KAJAKOZÁS jött be jobban.
DE! Sose gondolkodj úgy, hogy csak felső, vagy alsótestre edz. Az igazi evezősök és a kajakosok annyit eveznek, mint amennyit futnak!
En az evezest valasztanam inkabb, mert az a labakat is megmozgatja, edzi (a futast most nem vettem szamitasba, mert azt a kajakosoknak es az evezosoknek is kell). Viszont, ha teged csak a felsotest erdekel-ami szerintem nem a legokosabb dontes-, akkor valaszd a kajakozast.
Am az izmossag nagy mertekben a taplalkozastol (is) fugg.
Az evzes szerintem a derekat nem kulonosebben terheli.
Am a dontesben segíthet, hogy mennyire szeretsz/ nem szeretsz/ akarsz/ nem akarsz polot viselni.
Ha nem akarsz felsot hordani edzesen, akkor a kajakozast ajanlom.
Ha meg tudsz bekelni azzal, hogy el kell fedni felsotested, az evezes is jo lenne neked.
Èn is csináltam mindkettőt, de végül a kajak mellett döntöttem.... néha hiányzik az az érzés, hgy evezésnél amikor áthúzol akkor a lábaddal indítod a csapást megy a hát (törzs), váll és karral fejezed be. Jó érzés amikor mindened megmozgatja... viszont a kajak sokkal kisebb, könyebb, és mozgékonyabb... könnyű fordulni, előzni és nem kell elhúzni azt a dögnehéz hajót. Viszont csak a felsőtestedet használod intenzíven. A lábaddal "taposod" ugyan a lábtámaszt, de a felsőtestedhez képest az nem sok....
Ha jót akarsz, szerintem azt válaszd ahol jobb a társaság. Én leginkább az emberkék miatt hagytam abba az evezést.... ha azokkal eveztem volna, akikkel ma kajakozom akkor még mindíg eveznék.
ha szabad kérdeznem még hogy hol edzel melyik egylet
-előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!