Mit kell tenni ha megtámad egy cápa?
Figyelt kérdés
Mennék búvárkodni montenegróba de tartok a cápktól!2014. júl. 28. 10:57
2/11 A kérdező kommentje:
persze ha éhes akkorse?!
2014. júl. 28. 11:07
4/11 anonim válasza:
Nem szabad félni.
A véres mítosz rég megdőlt, az emberi vérre semmit sem reagál, csak a halak vére vonzza. A félelem az, amit megérez rajtad, az orrában lévő érzékeny receptorokkal felfogja a szíved által keltett mikrorezgéseket és érzi, milyen gyorsan ver a szíved. Ha felgyorsul, ahogy közeledik, tudja, hogy félsz tőle és onnantól préda vagy.
Az orrára kell ütni vagy megszúrni, az a legérzékenyebb része.
5/11 anonim válasza:
Láttam a National Geographic-on hogy hogy ha választani kell egy hajókirándulás között vagy egy cápákkal teli vízben úszkálás között akkor inkább az utóbbit válasszuk mert évente kb. csak 3 halálos cápatámadás történik ami kevesebb mint ami halálos hajóbaleset történik. Az másik kérdés hogy én biztos nem úszkálnák köztük. :D Úgy tudom, hogy ha megtámad akkor rá kell ütni az orrára, vagy a szemébe kopoltyújába, mert ezek érzékeny pontjai.
6/11 anonim válasza:
"Nem szabad félni" :D
Szerintem ezek ösztönök, amik nem kontrollálhatók, pláne olyan embernél nem, aki 5 évente egyszer merül. Hivatásos búvár vagy gyöngyhalász az más...
Megjegyzem szerintem látni sem nagyon fogsz cápát, nemhogy odaússzon hozzád - pláne, hogy megtámadjon...
7/11 anonim válasza:
A cápáknak az orruk és a szemük a gyengepontok. Például támadás előtti másodpercben befordul a szem, így védett de cserébe nem lát. Több dokumentált eset van, hogy megmenekült az áldozat mikor az orrot és a szemeket támadta.
8/11 anonim válasza:
Baromság, hogy megérzi a félelmet! Ez nem kutya! Még csak nem is emlős állat. Azt lehet megérzi, hogy gyorsabban ver a szíved, de semmiképp sem fogja úgy fel, mint préda, amely fél.. A legtöbb cápát a mozgolódás vonzza, azok a fajok amik megtámadhatják az embert, általában a nagyobb tengeri emlősökre vadásznak: fókákra, tengeri tehén borjakra, stb. Tehát egy nagyobb élőlény felkelti az érdeklődését vadászat közben. A vér pedig vér, hiszen a vérző emlős állatokat is előbb támadják meg, mint azokat, amelyek nincsenek megsérülve. Tehát nem csak a halak vére kelti fel a figyelmét. Ahol sok cápa él, ott gyakrabban fordul elő támadás, ahol kevesebb, ott ritkábban. De a válasz a kérdésedre: A szemét kell benyomni. Az orrára ütni nem annyira hatékony, hisz zsákmányszerzés közben is kap az orra, olyankor általában kifordul a szeme ("becsukja a szemét"), ezzel védekezik.
9/11 anonim válasza:
(előző) Ja és kb. a fehér és a bikacápa veszélyes az emberre. A tigriscápa és a farkascápa kisebb állatokra vadászik ,pl. madarakra.
10/11 anonim válasza:
Na de hogy utod vagy nyomod be a szemet mikor tamad? Eleve gyorsabb nalad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!