Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy fogjak amurt?

Tóbiás1234 kérdése:

Hogy fogjak amurt?

Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem hogy a Dunavölgyi csatornára mennék horgászni ott az ivadék mérettől 30 kg ig vannak benne amurok szval rengeteg 24 órás horgászatra megyek tudnátok tanácsot adni hogy mien csalival mert nekem mondták már a lucernát is meg kukorica, cseresznye, nád fehér kúpalakú gyökere stb. de ha lehet kerülöm a bojli, tigrismogyoró, pellet stb szval hagyományos csalit jobban birom meg hogy mikor érdemes éjjel vagy nappal hidegbe-melegbe eső-hó holdvilág-sötétség szval értitek előre is köszönöm a válaszokat
2014. júl. 7. 19:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Amúrt bárhol bármikor lehet fogni, vándorol folyamatosan. A legnagyobb melegben szoktak a legjobban enni, de ez sem törvényszerű. Büdös kukorica, fűszeres etetőanyag, nyúltáp, ezeket szereti.
2014. júl. 8. 13:01
 2/5 anonim ***** válasza:
haldorado.hu
2014. júl. 8. 16:00
 3/5 gomzoli ***** válasza:
Cukorszirupban megfőzött takarmánykukorica, nagyon édesre készítve, nagy mennyiségben beetetve, és ugyanebből 3-4 szem hajszálelőkére fűzve a csali. Nekem bevált. Én mézet is teszek a főzővízbe a cukron kívül, és mindig csak annyi lében főzöm a magokat, amit azok teljesen fel is szívnak: pl. 2 kiló kukoricához 1-1,5 liter víz, fél kiló cukor, 2-3 evőkanál méz. A főzés zárt edényben történik (fedő alatt), kis lángon, kb. 1 órán át, csak ritkán keverve. A kész magok meg vannak duzzadva, de nem málladoznak szét. Az nem baj, ha némelyik már megrepedezik. Ha volna kendermagod, bátran keverj a kukorica közé pár marokkal, és főzd vele együtt.
2014. júl. 9. 09:10
 4/5 gomzoli ***** válasza:
Bocs, rosszul írtam a vízmennyiséget, a 2 kiló kukoricához inkább 2-2,5 liter víz kell.
2014. júl. 9. 09:12
 5/5 gomzoli ***** válasza:

A legtöbb vízen egyébként a hajnali órák a legjobbak, illetve az éjszaka első órái. Az éjszaka közepén ritka az esemény. Nagyon nyugodt, ritkán látogatott helyeken napközben is jó esély van fogni.

Ha hajszálelőkével, és önakasztós módszerrel akarsz horgászni, akkor nagyon súlyos, legalább 100 grammos ólmot használj, de még jobb, ha ennél is nehezebb. Az amúr szája széle nagyon kemény, nehezen akad meg benne a horog, ezért kell a nagy súly, és a tökéletes hegyű horog. A ponttyal ellentétben nem hörpölve "porszívózik" a fenékről, hanem az ajkaival csippenti fel a kaját. Ezért a hajszálelőke ne legyen hosszú, és a kukoricaszemek se fűzérben legyenek rajta, hanem inkább egy kompakt kis csomag formájában. Én varrócérnára húzom azt a 3-4 szemet, és ezt utána visszahajtva megkötöm, így egy kerek kis csomag lesz belőle, ezt utána egyszerűen hozzákötöm a horog öbléhez, ami alatt max. 1 centire lóg.

2014. júl. 9. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!