Hogyan kezdhetnék el horgászni?
Hello, nagypapámmal kiskoromban sokat pecáztunk a Pátkai víztározón fogtunk rengeteg kárászt, majd ő nagyon finoman megsütötte. Szeretném ezt beiktatni az étrendembe :)
30 éves vagyok gyakorlatilag semmit nem tudok a témáról a szakszavak teljes homályt jelentenek számomra, tudom milyen a bot, felismerek egy orsót, és úszót is láttam már...
a kérdésem 2 részből áll, egyrészt hol, és milyen tanfolyamot, vagy mit kell elvégeznem, hogy legyen ilyen horgászengedélyem vagy mim, a másik kérdés pedig, hogy milyen szakirodalmat ajánlanátok egy teljesen analfabétának a témában?
Ahhoz, hogy horgászhass, kell egy állami jegy. Ehhez vizsgáznod kell, díja 3000 ft, a vizsga követelményeit és az anyagot bármelyik horgászboltban megkapod, ahol engedélyt adnak ki. Van állami jegyed, kell egy területi jegy, ez területenként változik, mennyibe kerül.
Na ezek után jöhet a horgászat. Én egy sima spiccbotot javasolnék kezdésnek, azzal az alapokat el lehet sajátítani, kell hozzá két fontos kötéstípus, amivel már minden szereléket lényegében meg is tudsz majd kötni (lapka és füles horog kötése, illetve a clinch-csomó).
Ezek után eldöntöd, milyen szereléket szeretnél, úszóval vagy fenekezővel akarsz e horgászni, mennyit szánsz rá, horgászboltban segítenek neked.
Írok neked egy üzenetet.
Én segítek neked a vizsgában is, és a szakszavak is mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!