Milyen fenekező szerelést vegyek?
Bocsi linket azt nem tudok neked küldeni, de néhány hasznos információt azt tudnék javasolni. :)
Először is, az hogy milyen szerelést választasz (árban)az az nagyon sok mindentől függ, de talán a legfontosabb hogy mennyit szeretnél horgászni. Nagyon gagyi botokat és orsókat nem ajánlok mert azok nagyon rövid élettartamúak. Különösen a fenekezésnél kell erre odafigyelni. Pl: az orsó és a zsinór. Ezeken nem javasolt megspórolni a pénzt, mert ezek mivel fenekezésről beszélünk ahol, nagy távolságra a mederfenéken horgászunk rendkívül nagy a kopás mértéke.
Másodszor pedig figyelembe kell venni az általad megcélzott halakat. Ha csak keszegezni akarsz akkor elegendő egy 2,5-3 m-es teleszkópos horgászbot. Ha a pontyok, amúrok stb. is a célpontjaid akkor egy 3-3,5 m-es 40-80 g dobósúlyú teleszkópos botot tudnék ajánlani. Ezzel könnyedén megdobható az 50-60 m-es távolság. Orsóból szintén ahogy írtad egy hátsófékes kb. 40-50-es orsót ajánlok. A szerelék pedig a mederfenék viszonyaitól, a kívánt halfajtól, és az időjárástól függ. Mondjuk egy 25-30-as főzsinór elegendő egy 35-40g-os etetőkosárral, ez utóbbiból a gubancgátlósat ajánlom, mert ez nem okoz zsinórcsavarodást és gubancolódást dobás közben.
Azért a teleszkópos botokat említettem mert ezek általában rugalmasak és kis helyen tárolhatóak, és szállíthatóak.
Ezek nem túl drágák, a jobb minőségűek között is vannak kb. 6000-7000 ft-os darabok.
Remélem tudtam segíteni! :) Ha esetleg kérdésed lenn nyugodtan írj nekem, segítek neked bármilyen horgászattal kapcsolatos információban. :)
Ja és még valami, találtam neked egy linket, itt még 2 botos szetteket is árulnak orsóval, teljesen elfogadható áron. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!