Hogyan gyorsithatom úszásomat?
a.) edződet meg kell kérdezni
b.) legyél hosszútáv úszó. 10 km-es távon 9km-en át csak a kezüket használják azok.
Én is úszok milyen úszás?
mellnél próbálj nagy erővel összecsukni a lábad és lábtempó tán egy kis delfin láb mell kar előtt
gyorsnál:a kartempót amikor húzod a kezed a víz alatt legyen egy kicsit behajlítva hogy érezzed hogy az egész karod húza a vizet és lábtempónál az egész lábad mozogjon nem csak a térded
Ennyit tudok ha tudtam segíteni.
már bocs, de aki azt mondta, h a gyorsaságot csak 14éves korig lehet növelni, az nagyon nagy hülye...
a gyorsaságot technikával, és sok edzéssel, nyújtással, erősítéssel éred el...
14 év fölött bőven javíthatók még a következők:
1. technika
2. álloképesség
3. gyorsaság
Mellékesen minden 100m fölötti úszónál már az állóképesség a dominánsabb, mint a gyorsaság (általában ugye az már 50mp-1p körüli időt jelent, és a szervezeted átáll szénhidrát üzemre).
Egyébként egy ilyen kérdésre nem lehet látatlanban választ adni, meg kéne nézni, miket és hogyan úszol.
Lábtempó: szerintem se meghatározó, főleg minél hosszabb távot úszol. A hosszútávúszók nem is használják csak a test stabilizálásra, mert lényegesen több oxigén kell a nagy lábizmok ellátása mint a felsőtestéhez.
(nézz meg egy triatlonost, semmi lábtempó, 45 perc körül 3,8 nyílt vízben)
Az biztos nem árt, ha elkezdesz futni, kerékpározni, javítja a lábaid oxigén felvevő képességét (hatékonyabb lesz, kevesebb oxigén elég lesz).
Amit még csinálnék, ha úgy érzem az a gyenge, akkor minden edzés után ottmaradnék pluszban és még 0,5-1 kmt hozzádobnék, csak lábbal
Illetve megkérdeznék egy másik edzőt is, mit javasol, nézze meg mi a gyenge. (ehhez azért le kell hozzá menni néhány alkalommal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!