Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan gyorsithatom úszásomat?

Hogyan gyorsithatom úszásomat?

Figyelt kérdés
Eleg sokat edzem heti 10 -15 órát,de nagyon lassú vagyok a többiekhez képest!Mit tegyek hogy gyorsitsam a tempómat,szerintem a labtempóm gyenge,legsszivesebben csak kéz erőnböl usznék.Kérlek segitsetek!
2009. dec. 18. 21:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az edződet.
2009. dec. 18. 23:09
 2/9 anonim válasza:
szorítsd össze az ujjaid, mintha lapát lenne, a lábaddal csápolj feszesebben...
2009. dec. 19. 07:54
 3/9 anonim ***** válasza:

a.) edződet meg kell kérdezni

b.) legyél hosszútáv úszó. 10 km-es távon 9km-en át csak a kezüket használják azok.

2009. dec. 19. 09:36
 4/9 anonim válasza:

Én is úszok milyen úszás?

mellnél próbálj nagy erővel összecsukni a lábad és lábtempó tán egy kis delfin láb mell kar előtt

gyorsnál:a kartempót amikor húzod a kezed a víz alatt legyen egy kicsit behajlítva hogy érezzed hogy az egész karod húza a vizet és lábtempónál az egész lábad mozogjon nem csak a térded

Ennyit tudok ha tudtam segíteni.

2009. dec. 27. 14:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj meg egy kicsit lábtempóra erősíteni, az sokat segít, hogyha a kezed már kezd elfáradni egy kicsit hosszabb távon akár, de sprintnél is jól jöhet;)
2009. dec. 29. 14:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat,labra mindenkep ra fogok edzeni,az edzom aszt mondja h a gyorsasagot 14 eves korig lehet fejleszteni es ez nem csak tolem fugg mert van aki gyors es van aki tobet birja!
2009. dec. 29. 23:24
 7/9 Meera ***** válasza:
Szerintem próbálj meg minél többet lábra edzeni, nem csak úszás keretében.13/L vok, heti 8-9 edzés, és azóta megy jobban a láb, mióta heti egy futóedzésem van.Sokat segíthet.
2010. jan. 14. 17:22
 8/9 anonim ***** válasza:

már bocs, de aki azt mondta, h a gyorsaságot csak 14éves korig lehet növelni, az nagyon nagy hülye...

a gyorsaságot technikával, és sok edzéssel, nyújtással, erősítéssel éred el...

2010. jan. 28. 21:54
 9/9 anonim ***** válasza:

14 év fölött bőven javíthatók még a következők:

1. technika

2. álloképesség

3. gyorsaság

Mellékesen minden 100m fölötti úszónál már az állóképesség a dominánsabb, mint a gyorsaság (általában ugye az már 50mp-1p körüli időt jelent, és a szervezeted átáll szénhidrát üzemre).

Egyébként egy ilyen kérdésre nem lehet látatlanban választ adni, meg kéne nézni, miket és hogyan úszol.

Lábtempó: szerintem se meghatározó, főleg minél hosszabb távot úszol. A hosszútávúszók nem is használják csak a test stabilizálásra, mert lényegesen több oxigén kell a nagy lábizmok ellátása mint a felsőtestéhez.

(nézz meg egy triatlonost, semmi lábtempó, 45 perc körül 3,8 nyílt vízben)

Az biztos nem árt, ha elkezdesz futni, kerékpározni, javítja a lábaid oxigén felvevő képességét (hatékonyabb lesz, kevesebb oxigén elég lesz).

Amit még csinálnék, ha úgy érzem az a gyenge, akkor minden edzés után ottmaradnék pluszban és még 0,5-1 kmt hozzádobnék, csak lábbal

Illetve megkérdeznék egy másik edzőt is, mit javasol, nézze meg mi a gyenge. (ehhez azért le kell hozzá menni néhány alkalommal)

2010. ápr. 13. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!