Harcsát hogyan lehet eredményesebben fogni? Élő csalival, vagy pergetve?
Ez nem egy olyan kérdés, amit röviden meg lehet válaszolni. Az élőcsalik közül a nadály, a pióca, az iszapgiliszta, a lótetű s természetesen az élő, vagy akár a döglött hal a tipikus harcsa csali, de fogtak már harcsát csontival, gilisztával, sőt pufival és kukoricával is. Mondjuk ez inkább a véletlen. Én személy szerint a nadályt és az élő, tenyeres halat használom.
Pergetve elsősorban a nagyméretű (15 cm felett) wobblerek, vagy a nagy(20 gr feletti) kanalak, esetleg a a harcsázó gumik lehetnek sikeresek. De itt is lehet kivétel, ismerősöm sügerezés közben 1-es körforgóval is akasztott harit, persze el is ment neki.
Az sem mindegy, hol melyik napszakban hol, milyen módszerrel horgászol. Rengeteget lehet erről olvasni, beírod a gugliba, hogy harcsázás, mindent megtalálsz.
Tapasztalataim szerint élő csalival,viszont abból is csak az extrém csalikkal...
Hiszen egy 5cm-es kárászt/küszt megtámad közel az összes ragadozó,még a fél kilós sügér is...
Ezért ,ha harcsázni szoktam menni,akkor próbálok szelektálni.
Előtte leszoktam menni match/feeder bottal keszegezni,de csak a nagyobb 15-20 centis (kb 30-50 dekás) egyedeket szoktam megtartani (kárászok,dévérek,nagyobb egyéb keszegek),amiket vödörbe teszek ,amit meglocsolok ragadozós aromával.
És partról fenekezővel,csónakból úszossal kinálok(csónakból kutyogatok mellé).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!