Kontaktlencsében lehet úszni? Vagy van lehetőség azt ott ki és betenni?
Lehet benne, de csak akkor, ha nem nyitogatod a víz alatt a szemed. Illetve nem törölgeted a kezeddel túlzottan a szemeid (akkor ugye kicsúszhat).
De ki is veheted úszás előtt, csak akkor ne felejts el kezet mosni a művelet előtt. :))
Ha víz alatt ki akarod nyitni a szemedet, akkor erre célszerű úszószemüveget venni, és így még látni is fogsz. Ez a legbiztosabb megoldás. Ha nem teszed a fejed a vízbe, vagy csukva marad a szemed, akkor nyugodtan viselhetsz lencsét, DE csak napi lencsét.
Én nyári strandolások alkalmával viszek magammal napi lencsét, ezt szoktam ilyenkor hordani. Havi lencsében nem szabad próbálkozni, mert fertőzést kaphat a szemed, amikor később visszarakod a lencsét. Napi lencsénél ilyen kockázat nincs.
Nem hinném, hogy nagyon figyelnek. Elfordulsz, és kiveszed, beteszed, vagy elvonulsz valahova az öltözőben. :)
Egyébként kontaktlencsében úszni? Én inkább medencében szoktam.
A címbeli rag engem is megfogott, de megelőztek a viccesek :)
Amúgy biztosan van ilyen kontaktlencse. Vasárnap láttam egy vízilabdás gyereket, aki a meccs végén kivette, és felvette a szemüvegét. Vagyis lencsében játszott.
A kontaktlencsét eleve arra találták ki, hogy aki sportol (akár úszik) vagy szórakozik, az is láthasson. Szóval miért ne lehetne?
Semmi értelme nincs kivenni úszás előtt, akkor minek tetted be egyáltalán? :D
Viszont igen, strandon meg uszodában inkább napi lencsét kéne használni, illetve víz alatt ne nyisd ki a szemed, mert kiúszik a lencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!