Balatonszemesen horgászok minden nyáron majdnem minden nap és csak kisebb dévéreket fogok meg néhány bodorkát, sügért és már szeretnék fogni egy 1-2 kg os pontyot de nem tudom, hogy milyen etetőanyagot használjak, hogy egy kicsit szelektáljon.Tudnátok valamit ajánlani? (fenekezek)
2014. febr. 12. 19:54
1/7 anonim válasza:
Kamaszkoromban rengeteg pontyot fogtam a Balatonon, főleg nádas mellett. Úgy emlékszem, kukoricával, mézes kukoricával, meg ilyenekkel...
2014. febr. 12. 20:00
2/7 anonim válasza:
Szemesen szerintem csak úgy van esélyed ha éjszaka horgászol, és olyan helyen ahol minimálisan 1 méteres a vízmélység, de inkább több.
2014. febr. 12. 20:15
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat egyépként az első mólóról horgászom úgyhogy a víz kb 2 - 2.5m
2014. febr. 12. 22:03
4/7 gomzoli válasza:
Lehetőleg az ott tartózkodásod minden napján etesd be a horgászhelyedet pár kiló szemes takarmánnyal, közte pár marék bojlival, ha van rá pénzed. Néhány napos előzetes etetés után már van esélyed pontyot fogni, akár kukoricával, akár bojlival csalizva.
Ha nem megoldható az előre etetés, mert mások elfoglalhatják a helyet, akkor a horgászat kezdetekor alapozó etetésként juttass be a horgaidhoz pár kiló ízesítve megfőzött kukoricát, és egy kilónyi bolti pontyozó etetőanyagot. A horgászat során pedig úgy negyed-fél óránként dobj, vagy lőj be egy-egy adagot a bekevert etetőanyagból. Ha etetőkosarat használsz, akkor azokat gyakrabban töltsd újra, és dobd ugyanoda. A keszegek nyüzsgésére előbb-utóbb a pontyok is beérkeznek a helyre, és ha ott van még olyan kaja, amit a kisebb halak nem bírtak elpucolni, akkor az helyben marasztalja a komolyabb halakat is.
2014. febr. 12. 22:34
5/7 A kérdező kommentje:
Az a hejzet hogy van hogy 10-15 en is kint vannak így nehéz ugyanoda menni... És ezért nem feltétlenül az én etetésemre mennek a halak
2014. febr. 13. 07:30
6/7 anonim válasza:
darabosabb csalik,illetve szemes termények az etetőben,egy 16mm-es pelletet már csak a kiló feletti keszeg tudja felvenni és a ponty ,s egyebek!
2014. febr. 13. 17:57
7/7 vistakri válasza:
Utálom a déli partot na de mindegy ott horgászni is nagyon szar már megbocsáss én nyáron fogtam egy pár 2 kg-s tükröst isteni volt az íze:) én 8-13 csontit rakok 6-os horogra plussz egy kukoricaszemet vagy egy fél gilisztát erre csak a nagyobbak kapnak más nem tudja elvinni egyszer giryóval fogtam harcsát de növendékharcsa volt fél méteres:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!