Az élőcsalin kívül mi a legideálisabb csali keszegre?















A jó öreg paprikás-tojásos kenyérgyurma. De ha semmi egyebed nincs teljesen megfelel egy csipetnyi kenyérbél is, akár meggyúrva, akár csak kenyérrózsa formában a horogra téve.
A csemege kukoricát meg sem említem, olyan egyértelmű.
Sokan azt hiszik, hogy krumplira csak ponty jön. Hát nem, mert a keszeg is szereti.
Hozzávalók:
-krumpli (burgonya)
-fahéj
-jó magyar házi pálinka
-szívószál (keményebb fajta)
-kicsi befőttesüveg.
Elkészítés:
0,5-1cm vastag szeleteket vágj a FŐVETLEN krumpliból. A szívószál segítségével kis hengereket nyomsz ki, úgy, hogy a krumpliszeletet egy tányérra fekteted, és fentről-lefelé szépen belenyomod. Csinálj belőle 30-35 db-ot. Ha el kész, a befőttesüvegbe tegyél egy kis pálinkát, majd fahéjat jó bőven. Tedd bele a "krumplipelleteket", majd töltsd tele pálinkával! Kb. 2-3nap alatt jól megszívja magát. Ennyi!
Hideg és meleg vízben egyaránt alkalmazható, bár hidegben még több fahéj kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!