Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Feederes bevágásnál hirtelen...

Feederes bevágásnál hirtelen kell a botot felvenni az ágasról?

Figyelt kérdés
Mert láttam már hogy olyan hirtelen kapják fel a pecabotot. Ti hogyan csináljátok, hogyan a legjobb?
2014. jan. 11. 23:58
 1/4 anonim ***** válasza:
hirtelen,nem kell nagyon nagyot vágni,csak lendületes legyen.
2014. jan. 12. 00:23
 2/4 Farkas Milán ***** válasza:

Csak feederbotnál láttál még ilyet? Az fura lenne, mert minden módszerben így szokás. Nem feltétlenül egy erős bevágásról van szó, hanem lendületes és gyors mozdulatról.

Ha húzós kapásom szokott lenni, akkor én be sem vágom, csak felveszem a hallal a kontaktust. Hisz amint a húzós kapás is jelezte, a hal már megakasztotta magát.

2014. jan. 12. 09:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Olyan mozdulat legyen, ami megakasztja az automata biztonsági övet, lendületes és hirtelen, de nem túl erős, mert kiszakíthatod a hal szájából a horgot, lagymatag bevágásnál meg kiköpi.
2014. jan. 17. 18:45
 4/4 Farkas Milán ***** válasza:
Olyan nincs, hogy a hal nem elég erős bevágás esetén kiköpi a horgot. Nem a bevágáson múlik a hal megakadása. Nemcsak bojlis, de feederes technikánál is önakasztás történik az esetek döntő többségében. Így ha egy kicsit gondolkozol, rájössz, hogy nem a bevágás akasztja meg a halat, hanem az esetek kb.90%-ban a jól összeállított végszerelék! És itt nem csak a végólom vagy az etetőkosár tömege számít!! Mindennek stimmelnie kell. Ha több halad is lemarad, akkor ne arra gondolj, hogy biztos nem vágtam be elég erősen, legközelebb majd erősebben fogok bevágni..... arra kell gondolni, hogy a végszereléked nem elég hatékony, így azon kell változtatni!!
2014. jan. 18. 14:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!