Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Tóban, gyors úszás közben...

Tóban, gyors úszás közben hogyan tudom tartani az egyenes vonalat?

Figyelt kérdés

Medencében minden úszásnemben könnyű egyenes vonalban úszni, mert a kötél, a csempék, és az egyéb jelölések segítenek ebben.

Tóban viszont ilyen jelek nincsenek. Mell úszásnál még csak-csak megy valahogy a dolog, mert minden levegővételnél láthatom a célt. De gyors úszásnál, ahol a levegőt oldalra veszem, még ez sem segít.

Ha hosszú távon úszom egy tóban, például a Balaton átúszáson, vagy a Nagyatádi Ironman-en, akkor igenis számít, hogy milyen úszásnemben úszom.

Jó lenne, ha legalább a táv egy részét tudnám gyorsban teljesíteni, hiszen az gyorsabb, mint a mell, és a változatosságra is szükség van.

De eddig még sosem sikerült hosszú távon tóban gyors úszásban tartanom az egyenes vonalat.

Tapasztalt úszóktól és edzőktől kérdezem: Mit ajánlanak erre a problémára?

2013. dec. 30. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
én az összes balaton átúszáson 2-es levegővel úsztam, ás egyet oldalra vettem, egyet meg előre... nekem ez tökre bejött, ha gondolod próbáld ki, de vannak, akik máshogy úsznak
2014. jan. 3. 22:16
 2/6 A kérdező kommentje:
próbáltam én is előre venni a levegőt gyorsban, de abból csak kutya úszás lett. És ezt a kettes levegőt nem igazán tudom elképzelni.
2014. jan. 3. 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés, viszont szerintem a többi úszásnemet felejtsd is el. Csak gyorsúszás, a többivel lemaradsz.
2014. jan. 14. 03:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Sokan úsznak mellben, főleg az amatőrök között. Ott sok az amatőr. De a profik két kört úsznak annyi idő alatt, amig az amatőrök egyet. Próbáltam úszni gyorsban, de vízilabdásan nem ment, rendesen meg a fenti problémával szembesültem, és az rosszabb volt, mint a mell.
2014. jan. 14. 10:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát sajnos nem tudtam segíteni, de szerintem akkor is mindenképp a gyorsúszással próbálkozz. A mellúszást megtanítják, mert az tanulható a legkönnyebben. Legbiztonságosabb a gyerekeknek, illetve a nénik is így úszkálnak a fürdőkben. Más haszna igazából nincsen. Ha versenyről van szó és feltételezem, hogy szeretnél minél jobban szerepelni, akkor ezzel a mozdulatsorral csak körberöhögnek. Feltéve ha olyan versenyre mész, ahol eltudsz indulni külön mellúszásban, bár ennek igazából nem tudom látni az értelmét.
2014. jan. 14. 23:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Ironman-en is meg Balaton átúszáson is csak az a terv, hogy szintidőn belül célba érek. Csak magammal versenyzek. Elég amatőr vagyok.

Egyébként sokan úsznak mellben. Nem gáz mellben úszni, csak tényleg lassú. De inkább érek lassan célba, mint sehogy.

2014. jan. 15. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!