Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Szeret itt valaki lékhorgászni?

Szeret itt valaki lékhorgászni?

Figyelt kérdés
Hova szoktatok menni és milyen szereléket használtok?
2013. dec. 26. 16:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szeretni szeretek,csak sajna manapság már nem nagyon van az országban hol lékhorgászni!
2013. dec. 27. 11:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Velencére, Csúszó úszós sétáltatós szerelékkel, A csukák miatt szigoruan előkével
2013. dec. 27. 17:27
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak lenne már fagy :D
2013. dec. 27. 19:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Amúgy a képlet nem nagy dolog:)

Veszel 4-5 db lékhorgász szettet ,kb. 800ft a bot+orsó kombó :)

Veszel 1 v. 2 csomag 20-25 közötti zsinórt, a lényeg hogy legyen min.300-350m zsinórod!

Hisz 1 botra elég 10m zsinór is.

egy 5-10grammos úszó,1-3gramm zsinór,erre jön egy drótelőke a csukák miatt:)

Illetve halszelet vagy csalihal:) a lényeg,hogy a vízfelszíntől 30-60 centire legyen kb a csalihal/halszelet.

Én halszeletet/döglött halat szoktam csinálni,mivel ott nincsenek "hamis" kapások",fagy előtt beülök egy stégre 2 spiccbottal,20-30 percenként 1-1 etetőgombóc és üdv.1-2 óra alatt vödör csalialap:)

Aztán,ha már nem élnek meglocsolom őket ragadozós aromával,abban pár hetet állnak és üdv:)

2013. dec. 28. 10:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,a halszelet nem mozog a horgon,hacsak nem pergetés közbe használod,az nem baj?Van már lékhorgász szettem,most lenne az első lékhorgászatom,de ugye még nincs fagy.Én élő csalihallal gondoltam :)
2013. dec. 28. 13:06
 6/12 anonim ***** válasza:

nos érdemes 4-5 bot+orsó kombót venni,nem nagy pénz 800ft körüli árban van,és így 4-5 helyre vetheted be,és a szépség az egészben 20 éve horgászok minden évben 3-5 alkalommal lékhorgászok,és sosem szóltak,a botok számát tekintve,pedig szinte mindig máshol!

Az élő csalihalat azért nem szeretem mert csak a macera van vele,egyrészt könnyen megdöglik,másrészt levegőztető meg egyebek kellenek hozzá,illetve könnyedén álkapásokat idéz elő,mint ugyebár a vödörben hidegebb a víz,mivel fagyni akar,ahogy beeresztjük a lék alá idővel kezd éledezni,mivel a víz melegebb megelevenedik,és könnyen elhúz akár egy 20grammos úszót is...

Én a döglött halat/halszeletet azért szeretem mert nincs álkapás,illetve ha 1-2 hete áll vödörben akkor olyan orrfacsaró szagot áraszt,ami a vízben szinte reklámozza önmagát,én szoktam venni hozzá ragadozós aromát,amit a vízbe eresztek,nálam ez már tuti recept...

Úgy 2 éve vettem ilyen "ultrabite" ampullás feromon aromát 20ml az egész de kb 30-35 halnak olyan "bukét" adott,hogy intenzív kapásokkal gazdagodtunk...

Igaz idén már betiltották,mivel feromon alapú ,de az internet csodája miatt hozzájuthat az ember:)

300ft-ot bőven megér...

2013. dec. 28. 14:33
 7/12 anonim ***** válasza:

Az a kérdés,hogy " a halszelet/döglött hal nem mozog,csak pergetés közbe maximum,az nem baj?"

Erre a válasz: abszolút nem baj,mivel a halszelet/döglött halnak az a lényege,hogy min.3 napja ,de ink hetek óta minimális vízben +ragadozós aromában álljon,szaga terjed,így szinte reklámozza magát odalent.

Az élő csalihal nem a szagával,hanem mozgásával reklámozza magát.

2013. dec. 28. 14:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Mindenképp kipróbálom majd!Köszi a tippet!Milyen aromát javasoltok?
2013. dec. 31. 01:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Amitől orrfacsaró "döglött" szagot áraszt!

Nekem eddig az Ultrabite vállt be legjobban.

2013. dec. 31. 14:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Megpróbálok szerezni belőle.
2014. jan. 1. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!