Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy kell pergetni?

Hogy kell pergetni?

Figyelt kérdés

Arra lenék kíváncs,hogy hogy kell pergetni.

Pl.melyk évszakra milyen szín a jó

Honnan lehet sikeresen horgászni

Milyen technika kell a csukára

Balinra

Süllöre

És általában mikor vásznak ezek a halak?

A válaszokat előre is köszönöm

#horgászat #pergetés #csuka horgaszat
2013. okt. 13. 17:16
 1/10 doboszoli ***** válasza:

Amiket kérdeztél, külön-külön is egy könyv foglalkozik vele.

Ez az oldal nem alkalmas erre, hogy az alapokat is elsajátítsd.

Tényleg barátod a gugli ez ügyben.

2013. okt. 13. 20:02
 2/10 A kérdező kommentje:
De nagyon röviden mégis
2013. okt. 14. 06:45
 3/10 anonim ***** válasza:

A melyik évszakra melyik szín a legviccesebb. :D

Én volt hogy estefelé kimentem a patakpartra, wobblerrel és fogtam domolykót. Volt hogy csukát, neonsárga twisterrel is. Volt hogy húztam, és volt hogy pöckölgetve egy helyben mozgattam.

2013. okt. 14. 10:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet így leírni és minden vízen más és más. Van, egy helyen nagyon mennek a fehér twisterre, máshol a sárga a jó, de lehet, hogy 10 perc múlva már jó lenne a fehér is. Mindet ki kell próbálgatni, olvass sokat, google és a könyvek lesznek ebben a barátaid, könyvtárban is van pár 1000 könyv ebben a témában.
2013. okt. 14. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Tudni kell uyge hogy a ragadozó halak, a beteg, sérült halakat részesítik előnyben amiket el tudnak kapni. Épp ezért nem szabad túl gyorsan húzni a villantót. :) És egy kis mozgást sem árt neki biztosítani. De midnen vízben más és más... Valahol vízfelszínen a jó, valahol mélyebben...
2013. okt. 14. 14:41
 6/10 doboszoli ***** válasza:

Nagyon röviden, mégis..))

Veszel egy könnyű, de erős botot, a rávaló 30-as, tökéletes(első) fékes orsóval, feltöltöd a pergetéshez megfelelő vastagságú(14-20-as) kopásálló zsinórral.(nem lesz olcsó)

Veszel 10-30 gumihalat a hozzávaló JIG horoggal, ugyanennyi körforgót, villantót(kanalat), twistert,woblert. Ez sem olcsó mulatság.

Elkezded a pergetést valamelyikkel, gyakran cserélgeted a csalikat, amíg nem találod meg a fogósat.

Dobsz néhány százat, és néha megjön az eredmény.

Fenéken, vagy vízközt, fehérrel, vagy sárgával, fahallal, vagy gumihallal....

Leegyszerűsítve ennyi.

Tényleg ennyi!

2013. okt. 14. 19:41
 7/10 A kérdező kommentje:

Kösz

Van minden csak még tudás nincs:-)

2013. okt. 14. 20:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy pergetőhorgászt, aki elmegy veled párszor. Azért javaslom ezt, mert pergetést csak a gyakorlatban lehet igazán elsajátítani, rengeteg türelemmel, nem ritkán sok-sok kudarccal, az alapokat pedig megtalálod a szakirodalomban.
2013. okt. 16. 09:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, kívülről úgy néz ez ki, hogy felrakom a műcsalit és hajigálok, tekerem, a hal meg rákap:D

A valóságban pedig ettől lényegesen bonyolultabb módszerről van szó. Ugyanúgy megvannak ennek is a kudarcai, mint a pontyhorgászatnak, nincs 100%-os módszer, csak itt egyszerűbb váltani és kell is elég sűrűn.

2013. okt. 16. 09:49
 10/10 Főzős Laci ***** válasza:

A pergetés mikéntje halfajonként is eltérő lehet.Például van,amikor szakaszosan húzza,aztán máskor meg egy menetben.De ezt nem leírni kell,hanem csinálni.

Én nem szeretek pergetni,öreges horgász vagyok.(43F).Ha minél többet vízen leszel,mindent magadtól ki fogsz tapasztalni.Vízinövényzettel,akadókkal megtűzdelt helyen óvatos legyél,mert egy dobás és oda a 4000ft-os rapalád!

2013. okt. 19. 05:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!