Hogy kell pergetni?
Arra lenék kíváncs,hogy hogy kell pergetni.
Pl.melyk évszakra milyen szín a jó
Honnan lehet sikeresen horgászni
Milyen technika kell a csukára
Balinra
Süllöre
És általában mikor vásznak ezek a halak?
A válaszokat előre is köszönöm
Amiket kérdeztél, külön-külön is egy könyv foglalkozik vele.
Ez az oldal nem alkalmas erre, hogy az alapokat is elsajátítsd.
Tényleg barátod a gugli ez ügyben.
A melyik évszakra melyik szín a legviccesebb. :D
Én volt hogy estefelé kimentem a patakpartra, wobblerrel és fogtam domolykót. Volt hogy csukát, neonsárga twisterrel is. Volt hogy húztam, és volt hogy pöckölgetve egy helyben mozgattam.
Nagyon röviden, mégis..))
Veszel egy könnyű, de erős botot, a rávaló 30-as, tökéletes(első) fékes orsóval, feltöltöd a pergetéshez megfelelő vastagságú(14-20-as) kopásálló zsinórral.(nem lesz olcsó)
Veszel 10-30 gumihalat a hozzávaló JIG horoggal, ugyanennyi körforgót, villantót(kanalat), twistert,woblert. Ez sem olcsó mulatság.
Elkezded a pergetést valamelyikkel, gyakran cserélgeted a csalikat, amíg nem találod meg a fogósat.
Dobsz néhány százat, és néha megjön az eredmény.
Fenéken, vagy vízközt, fehérrel, vagy sárgával, fahallal, vagy gumihallal....
Leegyszerűsítve ennyi.
Tényleg ennyi!
Kösz
Van minden csak még tudás nincs:-)
Igen, kívülről úgy néz ez ki, hogy felrakom a műcsalit és hajigálok, tekerem, a hal meg rákap:D
A valóságban pedig ettől lényegesen bonyolultabb módszerről van szó. Ugyanúgy megvannak ennek is a kudarcai, mint a pontyhorgászatnak, nincs 100%-os módszer, csak itt egyszerűbb váltani és kell is elég sűrűn.
A pergetés mikéntje halfajonként is eltérő lehet.Például van,amikor szakaszosan húzza,aztán máskor meg egy menetben.De ezt nem leírni kell,hanem csinálni.
Én nem szeretek pergetni,öreges horgász vagyok.(43F).Ha minél többet vízen leszel,mindent magadtól ki fogsz tapasztalni.Vízinövényzettel,akadókkal megtűzdelt helyen óvatos legyél,mert egy dobás és oda a 4000ft-os rapalád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!