Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Zavarja a a halakat az élénk...

Hargitai János kérdése:

Zavarja a a halakat az élénk sárga vagy narancs színű zsinór?

Figyelt kérdés
horgászat, bojli, ponty, damil,

2013. aug. 31. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát szerintem igen... Mondjuk úgy tudom hogy a halak színvakok, de az azért midnenképp előnyös, ha a damil "láthattalan" a vízben.
2013. szept. 1. 07:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyszer figyelmetlenségből vettem egy tekercs sárga Trabucco-t, azóta főzsinórként használom, leginkább rablózni, néha teljesen átlátszó vízben, de nem vettem észre, hogy zavarná a halakat. Természetesen előkének rendes fluorocarbon madzagot használok hozzá. Egyébként csak az éjszakai horgászatnál van szerepük ezeknek a zsinóroknak, mert jól látható, hogy merre húz a hal.
2013. szept. 1. 10:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy úgy vettem észre ennél a típusnál, a sárga hamarabb elöregszik mint a sima.
2013. szept. 1. 10:32
 4/7 anonim válasza:
Vannak akik különösen szeretik a "Fluo" damilokat, én inkább a sötétzöld vagy a környezetbe beolvadó zsinórokat használom
2013. szept. 1. 19:43
 5/7 Frontosa ***** válasza:

A halak nem színvakok.

Ha gyakran horgászol éjszaka és/vagy behordani is szoktál akkor mindenképp fluo zsinórt használj.

Üdv,

2013. szept. 2. 14:56
 6/7 Farkas Milán ***** válasza:

Méghogy a halak színvakok??? Úr ISten!! Akkor kérdezek valamit!! Miért van az szerinted, hogy sokszor csak a flou színű ( flou sárga, flou narancs, flou zöld vagy akár rózsaszín vagy fehér) csalikkal tudunk kapást kicsikarni??? ha a halak színvakok lennének, akkor nem működnének ezek a csalik. Ezek a csalik direkt a halak színérzékelésére lettek kiélesítve. Ezen csalik működési elve is azon alapul, hogy vizuális csalogatást nyújt. Ha esetleg a hal nem eszik, ezekkel a csalikkal akkor is meg lehet fogni. MErt kíváncsiságból fogja beszippantani a fura színű falatot.

Nagyon sok cikket olvastam már különböző szakíróktól a fluo zsinórokkal kapcsolatban. Egyik azt állítja, hogy zavarja a halat, a másik pedig azt, hogy nem.......

Én is ilyen zsinórokat használok. Nem csak éjszaka, de nappal is nagyon nagy segítséget tudnak nyújtani! Én nem tudom, hogy a halakra zavaróan hat-e, de negyon egyszerűen oldottam meg a problémát: mivel pontyhorgász vagy ha úgy tetszik "bojlishorgász" vagyok, ezért a kisebb távolságok mellett néha szoktam nagy távolságba is horgászni ( 100 méter fölött) . ilyen távolsághoz már kell dobóelőtét. Ez lehet fonott vagy monofil is. manapság a fluorokarbon zsinórokat egyre gyakrabban használják ilyen célokra, ezek ugye a vízben "láthatatlanok"

én a lehető legvéknyabb 0.16-0.18-as fonott zsinórt használom dobóelőtétnek világoszöld színben. ez a vízban alig észrevehető. 10 métert szoktam felcsévélni. Ez jobban bírja a megerőltetést, és 10 méteres hosszban rejtőszínű. tehát a fluo főzsinór nem fog zavaróan hatni a végszerelék közelében.

2013. szept. 3. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:

"Méghogy a halak színvakok??? Úr ISten!! Akkor kérdezek valamit!! Miért van az szerinted, hogy sokszor csak a flou színű ( flou sárga, flou narancs, flou zöld vagy akár rózsaszín vagy fehér) csalikkal tudunk kapást kicsikarni???"

Nyilván a flou csalikat világosabbnak látják, és azért. Tudod a fehér és a fekete között is lehetnek árnyalatok. Szerintem ebbe ne mennyünk bele, hiszen mindkettőnknek igaza van... Pl. mélytengeri halak színvakok, a ragadozó halaknak is gyengébb a színlátása...stb Ajánlom ezt olvasd el: [link]

2013. szept. 3. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!