Zavarja a a halakat az élénk sárga vagy narancs színű zsinór?
A halak nem színvakok.
Ha gyakran horgászol éjszaka és/vagy behordani is szoktál akkor mindenképp fluo zsinórt használj.
Üdv,
Méghogy a halak színvakok??? Úr ISten!! Akkor kérdezek valamit!! Miért van az szerinted, hogy sokszor csak a flou színű ( flou sárga, flou narancs, flou zöld vagy akár rózsaszín vagy fehér) csalikkal tudunk kapást kicsikarni??? ha a halak színvakok lennének, akkor nem működnének ezek a csalik. Ezek a csalik direkt a halak színérzékelésére lettek kiélesítve. Ezen csalik működési elve is azon alapul, hogy vizuális csalogatást nyújt. Ha esetleg a hal nem eszik, ezekkel a csalikkal akkor is meg lehet fogni. MErt kíváncsiságból fogja beszippantani a fura színű falatot.
Nagyon sok cikket olvastam már különböző szakíróktól a fluo zsinórokkal kapcsolatban. Egyik azt állítja, hogy zavarja a halat, a másik pedig azt, hogy nem.......
Én is ilyen zsinórokat használok. Nem csak éjszaka, de nappal is nagyon nagy segítséget tudnak nyújtani! Én nem tudom, hogy a halakra zavaróan hat-e, de negyon egyszerűen oldottam meg a problémát: mivel pontyhorgász vagy ha úgy tetszik "bojlishorgász" vagyok, ezért a kisebb távolságok mellett néha szoktam nagy távolságba is horgászni ( 100 méter fölött) . ilyen távolsághoz már kell dobóelőtét. Ez lehet fonott vagy monofil is. manapság a fluorokarbon zsinórokat egyre gyakrabban használják ilyen célokra, ezek ugye a vízben "láthatatlanok"
én a lehető legvéknyabb 0.16-0.18-as fonott zsinórt használom dobóelőtétnek világoszöld színben. ez a vízban alig észrevehető. 10 métert szoktam felcsévélni. Ez jobban bírja a megerőltetést, és 10 méteres hosszban rejtőszínű. tehát a fluo főzsinór nem fog zavaróan hatni a végszerelék közelében.
"Méghogy a halak színvakok??? Úr ISten!! Akkor kérdezek valamit!! Miért van az szerinted, hogy sokszor csak a flou színű ( flou sárga, flou narancs, flou zöld vagy akár rózsaszín vagy fehér) csalikkal tudunk kapást kicsikarni???"
Nyilván a flou csalikat világosabbnak látják, és azért. Tudod a fehér és a fekete között is lehetnek árnyalatok. Szerintem ebbe ne mennyünk bele, hiszen mindkettőnknek igaza van... Pl. mélytengeri halak színvakok, a ragadozó halaknak is gyengébb a színlátása...stb Ajánlom ezt olvasd el: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!