Miért nem tudom a sok kapás ellenére sem megfogni a
süllőket?
Meg kell próbálni a finnyáskodó kapásokra is bevágni, vagy nem kell túl sokat nyeletni. Ráadásul mivel halszelet a csali, ezért a nyeletést konkrétan el is lehet hagyni. Sokan feeder botokat használnak süllőzéshez és a bothoz illő finom szerelékkel fogják a süllőt. Esetleg próbáld meg még vékonyabb előkével (20-as) és kisebb horoggal.
2013. aug. 23. 23:04
2/10 A kérdező kommentje:
Tehát kapáskor nem szükséges megvárni hogy elinduljon a csalival hanem már a kezdeti rángatásokra vágjak be?Egyébként a horog méretét már próbáltam csökkenteni sőt egész pici kettes horoggal is próbáltam de az sem használt.Előkének monofil helyett lehetne mondjuk vékonyabb mondjuk 12-es fonott előkét is használni?
Biztos, hogy mindig süllők cibálgatják a csalidat?
Halszelettel csalizva elég pár másodpercet várni a bevágás előtt, ilyen kicsi csalit még egy "éppenméreteske" süllő is egyből bevesz.
Vannak kősüllők esetleg abban a folyóban? A 20 centis kősüllő jól el tudja szórakoztatni a horgászt az idegei cincálásával...
2013. aug. 24. 11:09
4/10 A kérdező kommentje:
Hát benne van a pakliban hogy nem süllő.Én még arra is gondoltam hogy esetleg sügérek is lehetnek mert régebben rengeteget fogtunk belőlük és sok szép darab is volt köztük.
Amikor nagyon finnyásan eszik a süllő, kapásjelzőként egy apró fát teszek keresztbe a földre lehúzott damilra. Amikor kirántja a hal alóla a zsinórt, kézzel segítem a futását és az első megállás utáni induláskor akasztok. Nem túl humánus módszer, mert szinte mindig torokra veszi a horgot, de zsinór vágással túl szokták élni. Sok előre kötött előke javasolt!
2013. aug. 24. 22:02
Sötétedés után nem szoktak kapni a sügérek.Még lehetnek domolykók is azok szeretik cibálni a haldarabot.
2013. aug. 24. 23:12
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megpróbálok még finomítani a szereléken és hamarabb bevágni a kapásokra.Remélem sikerrel járok.
Nálunk 3 éve kecskerák hajszolta az őrületbe a jámbor horgászt. Nem a kishalat, a gumi kukoricát is megtámadta.
A dologban az a szép, hogy védett állat, (eszmei értéke 10 ezer forint), és csak szakemberek csapdázhatják (jó drágán), akkor, ha valaki tógazda befogadja a lehalászott rákot. Aztán megoldottuk a dolgot, mondhatni szabályosan.
Kitaláljátok hogyan??
2013. aug. 25. 19:49
2013. aug. 25. 19:54
Próbáltuk, de a rák is "ismerte" a módszert.))
Szóval hoztunk a tóba (54 ha) 700 darab 1-2 kilós szürke harcsát. Egy év alatt elintézte a rákot, most 4-6 kilósan fogjuk vissza őket.(eddig méretkorlátozással voltak védve)
A "próbavágások" során dugig voltak rákkal, a körömnyitől, az ökölnyi nagyságig.
2013. aug. 26. 06:25
Kapcsolódó kérdések: