Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan készítsünk bojlit?

Krisz0801 kérdése:

Hogyan készítsünk bojlit?

Figyelt kérdés
Elég nagy mennyiségben szeretnénk csinálni, de nemtudjuk milyen összetevőket vegyünk az elkészítéséhez. Kérlek segítsetek
2013. jún. 25. 23:56
 1/4 gomzoli ***** válasza:

Sokféle recept létezik, sokféle ízű, illatú bojli, amikben nem ugyanazok az összetevők vannak.


A saját kipróbált és jól bevált receptjeim közül írok:

10 kilóhoz:

6 kiló Frolic marhahúsos kutyatáp finomra ledarálva

1-1 kiló polenta (finomra őrölt kukoricadara) és búzadara

0,5 kiló kendermag, kevéske sós vízben megfőzve, és evvel a főzővízzel (főzés után maradó 1-2 deci) lepürésítve,

40-45 tojás

2-3 egész fej fokhagyma, a tojásokkal együtt leturmixolva

0,5-1 kiló halliszt

egy nagy doboz (0,8 kiló) babatápszer (tejpor, a cumisüveghez való)

aroma: én kagylós-rákos illatút választottam

5-6 EK só

2 deci étolaj


Ha az összekeverés után túl ragacsos lenne, apránként lehet még búzadarát és polentát még hozzáadagolni.



Amúros édes bojli:


9 kiló Nyúltáp, finomra ledarálva, ehhez fél kiló cukor, 8-10 tasak pudingpor (epres, vagy vaníliás, vagy amilyet akarsz), 1-2 deci méz, és 10-15 deka (8-10 EK) só, némi étolaj. Tojást annyit adj hozzá fokozatosan, hogy éppen jó állagú legyen a massza: én 25-30-cal szoktam indítani, és utána 2-3 darabonként még hozzá.


Olcsó pontyos bojli:


Csirketáp, sűrű szemű szűrőn átszitálva, a nagyobb szemcséktől megfosztva. Ezt tojással és tetszésed szerinti aromával keverve elkészíted masszának.


Mind a három recept évek és évek során kipróbált, és jól működő találmány.

2013. jún. 26. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Farkas Milán ***** válasza:

[link]

ha abszolút bizonytalan vagy, akkor nézz körbe ezen a honlapon. Itt vannak nagyon jó receptek, de el is készítik a bojlidat, ha kell. Én már recepteket nem szívesen írok ide ki. MErt annak ellenére, hogy igenis jól működnek egyszerű kreálmányaim, mindig van egy-két vérprofi világbajnok bojlis sporttárs, aki beleket csak azért, mert olcsó!! És ha olcsó, akkor csak szar lehet, ugye?? :)

2013. jún. 29. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

Egy viszonylag olcso, de fogos recept kezdoknek:


00 g halliszt

150 g zsirtalanitott szojaliszt (natura boltokban kaphato)

200 g kukoricaliszt

200 g tejpor

50 g buzacsira

50 g buzadara

50 g Robin Red


8-10 tojas

30 ml olaj

10-15 ml aroma

1 evokanal so

2013. júl. 9. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
200g halliszt*
2013. júl. 9. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!