Hogyan készítsünk bojlit?
Sokféle recept létezik, sokféle ízű, illatú bojli, amikben nem ugyanazok az összetevők vannak.
A saját kipróbált és jól bevált receptjeim közül írok:
10 kilóhoz:
6 kiló Frolic marhahúsos kutyatáp finomra ledarálva
1-1 kiló polenta (finomra őrölt kukoricadara) és búzadara
0,5 kiló kendermag, kevéske sós vízben megfőzve, és evvel a főzővízzel (főzés után maradó 1-2 deci) lepürésítve,
40-45 tojás
2-3 egész fej fokhagyma, a tojásokkal együtt leturmixolva
0,5-1 kiló halliszt
egy nagy doboz (0,8 kiló) babatápszer (tejpor, a cumisüveghez való)
aroma: én kagylós-rákos illatút választottam
5-6 EK só
2 deci étolaj
Ha az összekeverés után túl ragacsos lenne, apránként lehet még búzadarát és polentát még hozzáadagolni.
Amúros édes bojli:
9 kiló Nyúltáp, finomra ledarálva, ehhez fél kiló cukor, 8-10 tasak pudingpor (epres, vagy vaníliás, vagy amilyet akarsz), 1-2 deci méz, és 10-15 deka (8-10 EK) só, némi étolaj. Tojást annyit adj hozzá fokozatosan, hogy éppen jó állagú legyen a massza: én 25-30-cal szoktam indítani, és utána 2-3 darabonként még hozzá.
Olcsó pontyos bojli:
Csirketáp, sűrű szemű szűrőn átszitálva, a nagyobb szemcséktől megfosztva. Ezt tojással és tetszésed szerinti aromával keverve elkészíted masszának.
Mind a három recept évek és évek során kipróbált, és jól működő találmány.
ha abszolút bizonytalan vagy, akkor nézz körbe ezen a honlapon. Itt vannak nagyon jó receptek, de el is készítik a bojlidat, ha kell. Én már recepteket nem szívesen írok ide ki. MErt annak ellenére, hogy igenis jól működnek egyszerű kreálmányaim, mindig van egy-két vérprofi világbajnok bojlis sporttárs, aki beleket csak azért, mert olcsó!! És ha olcsó, akkor csak szar lehet, ugye?? :)
Egy viszonylag olcso, de fogos recept kezdoknek:
00 g halliszt
150 g zsirtalanitott szojaliszt (natura boltokban kaphato)
200 g kukoricaliszt
200 g tejpor
50 g buzacsira
50 g buzadara
50 g Robin Red
8-10 tojas
30 ml olaj
10-15 ml aroma
1 evokanal so
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!