Mit csináljak ha feszít a víz alatt a fülem?
Figyelt kérdés
Le akartam merülni kagylót szedni a tenger aljáról de úgy elkezdett feszíteni a fülem hogy felkellet jönnöm.Van valami ötlete valakinek hogy mit csináljak?Olyan kéne amitől biztos nem szakad be a dobhártyám és be is válik2013. jún. 18. 11:35
1/8 anonim válasza:
a dobhártyád azért nem szakad be olyan könnyen, nekem is feszített régen, de sok merülés után megszokta... persze ha erölteted begyulladhat és az nem jó. amúgy füldugó nekem sokat segített...
2/8 anonim válasza:
Igen, füldugó, főleg az egyéni, fülre öntött.
3/8 poiu válasza:
NEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!! Befogod az orrod és fújsz egy kicsit, ez kiegyenlíti a nyomást. Próbáld ki szárazon, érezni fogod a hatását. (Ezért van minden normális maszkon hozzáférésed az orrodhoz.)
4/8 anonim válasza:
De valakinek nagyon érzékeny a füle és ettől csak még jobban belenyilall, ropog. Pl. nekem is ilyen, minden kis hülyeségre bedurran, gyerekként vagy ötször szúrták. Mai napig is, ha már 14 fokos hűvösben futok vagy dugó nélkül ugrálok a hideg sportmedencébe, máris fáj, lüktet :/
5/8 anonim válasza:
Nekem annyiszor begyulladt, hogy megtanultam, én nem 'fújok', hanem nyelek egyet (de úgy hogy nincs víz a számban), és nekem akkor is kiegyenlítödik, bár sokáig tartott rájönni :D
Amúgy meg a füldugó a nyomáson nem segít, csak valakinek érzékeny a füle, és már attól begyullad, ha víz megy bele.... nna nekik kell füldugó..
6/8 poiu válasza:
Egy dolog az érzékenység hidegre, más dolog a nyomáskiegyenlítés. A nyelés OK, de merülés közben nincs idő annyit nyelegetni, hogy elérd a kiegyenlítést. Repülőn működik... Nem kell beledurrantani, próbálgasd óvatosan.
7/8 anonim válasza:
a füldugó nagyon is sokat segít a nyomáson, egyszerû fizika... a folyadékok nem nyomhatóak össze, de a gázok igen, márpedig egy jó füldugónál csak levegõ van a fülben a füldugó pedig alapjáraton csillapítja a nyomást, ha jól illeszkedik, de persze akit nem ilyen nyomásérzékeny füllel áldott meg a sors, nyugodtan okoskodhat...
8/8 poiu válasza:
Én könnyűbúvárkodtam 6 éven át, onnan a tapasztalat. De lehet mindenfélével próbálkozni, amíg ép a dobhártya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!