Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Gumi kukorica jó csalinak?

Gumi kukorica jó csalinak?

Figyelt kérdés
2013. jún. 13. 11:21
 1/9 Farkas Milán ***** válasza:
Jó!! Másképp nem használnák a horgászok!
2013. jún. 13. 16:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Most voltam horgászni , kipróbáltam ezt a cslit és egy kapás sem volt.
2013. jún. 17. 10:50
 3/9 Farkas Milán ***** válasza:

Horgászat előtt megkerested a tóban található mederalakulatokat, töréseket ? Csináltál erre egy etetést? Pontosan, precíz végszerelékkel, és esetleg megfelelő állagú és aromájú etetőanyaggal horgásztad meg? Tökéletes volt a csalifelkínálás??? Megfigyelted az időjárást és azt, hogy az adott körülményekben milyen táplálkozási szokás figyelhető meg a halaknál??

Tudom, hogy sokan úgy gondolják, hogy túlbonyolítom, de nem!!!!

Úgy nem is lehet halat fogni, hogy: " vízzel keverek valami darát, felkötöm ezt a horgot, nagy egy kicsit, de most lusta vagyok újat kötni, felszúrom a horogra a csalit oszt bebas.zom a tó közepire".

Képzeld, én is voltam azon a hétvégén horgászni Nagyrédén. Megcsináltam, megpróbáltam megcsinálni azokat a szempontokat, amit az elején felsoroltam. És semmilyen panaszom nincs a hétvégére. Viszonylag sokat fogtam annak ellenére, hogy a kánikula miatt újra elkezdtek ívni és alig ettek. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy használtam gumikukoricát. Na jó, nem magában, hanem pelleteket könnyítettem ki vele. De magában is fogós szokott lenni, abban az esetben, ha mindent jól csinálsz. Próbáld meg azt, hogy ne csak magában, hanem más csalival kombinálva kínáld fel a halaknak. Vagy áztasd hosszú ideig aromába!

Nemcsak a csali, hanem az etetőanyag is fontos, sőt egyes helyzetekben fontosabb mint a csali. Erre a legjobb példa a múltkori horgászatom: már jó párszor sikeresen horgásztam a haldorádó junior carp halibut és tonhal ízű etetőanyagával. De most valamiért nem ment. örültem, ha 2 óránként kicsikartam egy kapást. Aztán kevertünk be a nálunk levő vad szilva etetőanyagból, és láss csodát: 15.20 percenként húztuk a 4-6 kilós átlagsúlyú pontyokat ugyanazzal a csalival!!

MIndig legyen nálad több fajta anyag is, és mindegyikből csak 1-2 etetőkosárnyit keverj be. Amire előbb lesz kapásod, vagy több kapásod lesz, azt keverd be. De ez sem ér semmit, ha nem a megfelelő helyen horgászol! Legfontosabb a helykeresés, aztán jön az összes többi.

Ja és ha nem volt kapásod gumikukoricára, akkor miért azzal horgásztál? Azzal kell horgászni, amire van kapás!! Ez olyan, hogy én bojlis módszerrel horgászom, de ha nincs kapás bojlira, akkor minek erőltessem?? Üljem végig kapás nélkül a napot?? Így sokszor előfordul, hogy például giliszta is felkerül a horgomra!

2013. jún. 20. 17:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Figyelj okostolyás. Attól hogy te mindenféle modern dolgokkal megbonyolítod, és okoskodsz is. Attól még mindig nem fogsz egy nap 2 halnál többet...
2014. ápr. 14. 13:50
 5/9 Farkas Milán ***** válasza:

Azt hiszel, amit akarsz. Megpróbáltam segíteni, ha te ezt nem tudod értékelni, akkor rád hagyom. Én is voltam abban a fázisban még évekkel ezelőtt, mint most te: nem voltam képes elviselni, hogy ha más jobb horgász mint én, valamint ha más jobb eredményeket ért el, akkor irigykedtem. Csak a saját fejem után mentem. De hamar rá kellett jönnöm, hogy ha valakitől tanulni tudok, akkor azok a horgászok képesek tanítani akármit is, akik jobbak nálam.....

Majd te is be fogod látni, hogy csak akkor fogsz tudni normálisan pecázni, ha valaki keményen rávilágít a hibáidra és téveszméidre. Tudom, hogy rossz érzés, amikor az ember keményen az arcába kapja és keményen szembesül azzal, hogy hosszú ideig rosszul horgászott. De ha te itt hisztizel, akkor nem fog semmi változni.......

Amiket leírtam, egyáltalán nem bonyolult. de úgy nem lehet halat fogni, hogy csinálsz 1 perc alatt egy nem megfelelő szereléket és találomra bedobod valahova. Meg kell találni a pontyokat, ki kell ismerni a vizet. Amíg a vizet nem ismered, ne várj átütő eredményt. Nem véletlen mondják azt, hogy a horgászok 10 %-a fogja a halak nagy részét, a maradék 90% csak a parton ücsörög. Te is egy ilyen parton ücsörgő "horgász" vagy. A halfogást a sikertelenségtől tényleg csak egy hajszál választja el.

Gondold csak nyugodtan, hogy okoskodok.....de gondolj bele máskor abba a horgászatod közben, hogy amíg te kapás nélkül pocsékolod a parton töltött idődet, addig én ugyanabban a percben egy másik tavon halat fárasztok.

Nem azért, mert mindenkinél jobban tudok mindent, hanem azért mert évek alatt kiismertem a vizet, tudom, hogy hol kell keresni a halat, és hajlamos vagyok beismerni, ha tévedek..... és elhiheted, nem 1-2 pontyot fogok naponta.

Ja, és az okostojás szót pontos "j"-vel írjuk, nem pedig "ly"-al.

2014. máj. 1. 19:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Te tudod hogy költesz-e az ilyen helyek megtalálásához szükséges eszközökre. Én minden eszetre magadok 10 ezer foritos horgászatnál és így egy nap 7-8 halat akasztok. Míg te 50 ezer forintból x - halat.
2014. máj. 2. 14:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Biztos van igazság abban amit mondasz de én az egyszerű de nagyszerűség híve vagyok ...
2014. máj. 2. 14:04
 8/9 Farkas Milán ***** válasza:

Az a baj, hogy annak ellenére, hogy elméletileg az egyszerűség híve vagy, nem tudsz józan paraszti ésszel gondolkodni.

"Te tudod hogy költesz-e az ilyen helyek megtalálásához szükséges eszközökre. Én minden eszetre magadok 10 ezer foritos horgászatnál és így egy nap 7-8 halat akasztok. Míg te 50 ezer forintból x - halat."

Sem halradarom, sem csónakom, sem semmilyen szonárom nincs.

Az előtted elterülő víz feltérképezéséhez nem kell más, mint egy rücskös (grippa) ólom. Bedobod, végighúzod a fenéken és az ólom a zsinóron és a boton keresztül közvetíteni fogja neked, hogy milyen a meder anyaga.

Vízmélységet egy egyszerű túlsúlyozott úszós felszereléssel is tudsz mérni, így ráakadhatsz a törésekre.

Vagy ha van lehetőség a csónakhasználatra, akkor fogsz egy tapogató rudat (150 ft-os műanyagcső) és ezzel vizsgálod a tómedret.

Alapból, ha figyeled a vizet, már akkor több dologra is választ kapsz. Ha van egy jelentősebb törés például, akkor szél esetén a felszínen is meg fog látszani, "máshogy törik meg rajta a víztömeg". ha látsz több halmozgást, ugrást, túrást ugyanazon a helyen, akkor sejtheted, hogy van a mederben valami jó haltartó hely.....

Nem hiszem, hogy ezek a dolgok 50 ezer forintba kerülnének!!! Csak a józan paraszti ész szükségeltetik hozzá, ami ugye neked megvan, hisz az egyszerű de nagyszerű horgászat híve vagy.... Egyedül csak időt kell szánni rá, de ez később meghozza gyümölcsét. Ha te sajnálod erre az időt, akkor az a te dolgod. Valamint ha ez szerinted 50 ezer forintba kerülne, akkor nagyon rosszul csinálsz/gondolsz valamit.

2014. máj. 2. 20:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem egy kapásom sem volt rá. Szemesre cseréltem, azonnal fogtam. Ez a horgászboltnak buli és a gyártónak. ezt is úgy használják, hogy beszórnak egy nagy adag kaját és rádobnak. szerencsétlen ponty talán véletlenül ezt is beszippantja. az élő csalival is ez a helyzet. :-)
2017. okt. 23. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!