Golfstar ego 2.4m, action b20-50g bot jó nagydunára? /tóra?
Tóra talán még jó lenne, de a Dunára egyértelműen NEM. Legfeljebb kényszermegoldásnak, ha nincs más.
Túl rövid. Ha lenne legalább (LEGALÁBB) 3 méteres, és ugyanekkora dobósúlyú, akkor lehetne vele görgetni, de csakis azt, mert akkora ólmot (60-120 grammig, helytől függően!) nem bírna el, amivel a folyó sodrásában egyhelyben tudnád tartani a szereléked. De a rövidsége miatt eleve nem tudsz közvetlen kapcsolatot tartani a kis ólommal, valamint nem tudod elég magasra feltámasztani a spiccét, hogy a zsinórt a lehető legjobban kiemeld a vízből (így az méginkább bele tud kapaszkodni, és elsodorni a szereléked).
Úszózni meg eleve felejtős, hacsak nem 10 méter távolságig, sekély vízen használod. Oda még elmegy.
Jobban járnál, ha inkább vennél egy olcsó (bár olyan olcsót, mint a kérdésben szereplő bot, nem biztos, hogy kapsz), 3,6 méteres medium-heavy (vagy ha a Duna a fő horgászterület, akkor inkább Heavy) feedert, ezt egy tavon is tudod használni fenekezésre, sőt, ha a szükség törvényt bont akkor úszózni is.
Az említett "Goldstar" nevű "márkában" biztosan megtalálod a piacokon fellelhető legolcsóbb feederbotot is... szerintem 5-6 ezerért már kapható.
van még egy ilyen botom: eurohold bluecrystal tele feeder IM6 3,90m heavy. ez jó dunára/tóra?
csak ezekkel a feeder-ekkel az a bajom hogy amit a végére felkell szerelni azon túl keskeny az a rész mely a zsinort futattja és mindig felakad rajta valami :S
Na, az a feederbot már INKÁBB alkalmas oda.
Igen, az apró gyűrűk miatt valóban kissé problémásabb a zsinórra tapadt szöszmöszökkel való vacakolás, de összességében mégis sokkal inkább oda való bot.
Sok sikert kívánok a tapasztalatok gyűjtésében, görbüljön a bot!
Ha kezdő vagy, és lenne még pár kérdésed, ha tanácsra van szükséged, nyugodtan írhatsz nekem.
épp most néztem a jegyek árait a legjobban az éves területi engedély éri meg mely 15000 forint.A napi meg 1500, napit semmiképp nem vennék mert 1 napra számomra az drága lenne.
Ti milyen jegyet szoktatok venni?illetve én kaphatok állami horgász jegyet? csak 2009,2010 ben horgásztam és úgy tudom hogy a fogási naplót nem adtam le :S
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!