Ezzel a bottal milyen halat lehet fogni?
És mit vegyek hozzá felszerelést?
milyen damil,horog,etetőkosár,úszó stb?
Bot: [link]
Horog: [link]
Orsó: [link]
Fogadj meg egy tanácsot, ha még nem vetted meg, akkor inkább hagyd. Vegyél egy hosszabb, legalább 2,6-as botot, 30-40 gramm körüli dobósúllyal, az sokkal univerzálisabban használható, mint ez a kis botocska. Ez túl rövid! Úszózni max. 5-10 méter távolságig lenne jó, azon túl csak kínlódás lenne, fenekezéshez meg eleve túl gyenge, és ugyancsak túl rövid. Ha 25 méterre bedobsz vele, és kapásod van, majdnem hanyattesősen kellene bevágnod, hogy a zsinór rendesen kifeszüljön, és a bevágás odaérjen a horogig. A halat sem lehet rendesen irányítani vele, ha távolabbról kell kitekerned.
Egyetlen dologra volna csak jó a csaláncsapkodáson kívül: kis folyón, patakon apró villantóval pergetni a fák és a bokrok között. Arra pont jó. De semmi másra!
30 éve hasonló kaliberű bottal tanultam horgászni, akkor 6 voltam. Életem legboldogabb pillanata volt, mikor 3 év után kaptam egy 3,6 méteres botot, ég és föld volt a különbség!
Ha mindenáron ragaszkodsz ehhez a bothoz (vagy már megvan), akkor az orsót 18-as zsinórral töltsd föl, és vagy úszózni próbálsz vele, vagy apró (10-20 grammos) ólommal fenekezni. Etetőkosarat ez a bot nem bír el (dobósúlya 5-20 gramm!), de még ha sikerülne is nagy óvatosan valahogy bedobni vele, annak kitekerése fárasztásszerű élmény lenne.
A célhalak a keszegek, vagy hasonló, kisebb méretű halak lehetnek, ezekhez 8-10-12-es, vagy akár 14-es horgot használj. Minél nagyobb a számozás, annál kisebb a horog.
Egy doboz sörétólom, amiben különböző méretek vannak, és pár darab 10-20 grammos fenekező ólom (csúszó, azaz átfúrt, illetve füllel ellátott fixre köthető fajta), pár tasak kisebb méretű forgókapcsos karabiner, egy marék különböző formájú és méretű (1-től 6 grammig nagyjából) fix- és csúszó úszó, ezekhez való ütközők, és nagyjából mindened van, ami kell.
hagyd azt a cuccot.. it van pár db..kezdésnak megteszi.. ne halgass senkire.. építs a saját tapasztalataidra és menni fog..sok sikert kívánok neked a jövöben és görbüljön!!!!
Gomzoli szerencsére nem csak a faszán, hanem ezen az oldalon is leírt mindent:D
Egyébként kérdező, szükséged lesz még egy tanítóra is, aki a kötésekre, mesterfogásokra, a különböző apró trükkökre megtanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!