Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A megáradt Tiszán érdemes...

A megáradt Tiszán érdemes valamilyen műcsalival pergetni?

Figyelt kérdés
Mindegy, hogy milyen műcsalival és, hogy milyen halra, a lényeg az, hogy fogjak valamit (a boton kívül). Kezdő vagyok, pár jó tanács jól jönne...
2013. ápr. 18. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Ilyen árban horgászni sem érdemes nagyon.

A pergetés szinte esélytelen, bőven találnak táplálékot a halak.

2013. ápr. 18. 10:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nyugodtabb helyet találsz, érdemes. Tiszafürednél mozog a harcsa pl.
2013. ápr. 18. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát azt nem tudom hogy a Tisza milyen áradáskor, de én a Dunán áradáskor sikeres szoktam lenni, leszámítva a teljesen kakaós részeket.
2013. ápr. 18. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Tiszán most nálunk a gátról horgászat tiltva van, csónakkal kimerészkedni az ártérre, az kicsit necces, de mondjuk egy nyugodtabb gödrös részen lehet ilyenkor szépeket fogni, csak rengeteg kajájuk van.
2013. ápr. 19. 06:50
 5/5 gomzoli ***** válasza:
100%

Sekélyen futó élénk színű wobblerrel (ha lehet, kövér testű egyrészessel, mert az erősebben veret és fontos, hogy feltűnő mozgása legyen), vagy nagyméretű, ezüstös támolygó villantóval, vagy élénk (neonzöld, firetiger) színű gumihallal (12-15 cm), aminek "jókora farka" van (közepes súlyú ólomfejjel fél-egy méterrel a fenék fölött vízközt mozgatva) eredményes lehetsz olyan helyeken, ahol az áramlás, a sodrás gyenge, a part közelében, szinte a víz szélében. Az akadóveszély nagy, de ezt a kockázatot vállalni kell, mert most a halak is ott vannak, nem benn a megáradt, erős sodrásban.

A célhalad egyértelműen a harcsa kell, hogy legyen, mivel a süllő tilalom alatt van, a csuka pedig nemigen megy ilyen zavaros vízben, mivel elsősorban a látására támaszkodik a vadászatnál. Ha napsütéses időben mész, keresd az árnyékos, sötét helyeket a vízen. A vízmélység nyugodtan lehet csekély is! Ha látsz esetleg kishalakat mozogni, akkor biztosan jó helyen vagy!

2013. ápr. 19. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!